Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

K.Gott mit uns. A co my... ?

Dnes, brzy ráno, jsem na toto téma četl skvělý komentář od pana Tesaře z Reflexu. Na mobilu. V čekárně u lékaře. Mám je rád všechny. Mobil, Reflex, pana Tesaře, lékaře, Mistra i Nejvyššího. Je Gott opravdu Gott? Bůh s námi.

Předně bych chtěl uvést na pravou míru, že moje úvaha není namířena ani proti panu Karlovi, ani proti Šéfovi. Ale neříkejte mi, že vás toto pozoruhodné nomen omen nikdy nezaujalo. Vím, funguje to hlavně v regionu česko-německém, protože Kája, (mistr promine tu občasnou familiérnost), v dávných časech vyměnil roli "lasvegaského páska", za "normalizačního dederona" a stal se tak pro Mistra Kunderu pouze dalším "užitečným idiotem". A v těchto polohách se většinou pohybuje i vztah Čechů k němu. Pro jedny, samozřejmě pro ty "správné Čechy", je Karel Gott nejzářivějším příkladem normalizačního popíka, který ještě k tomu stačil pošpinit svou přítomností toho "správného Karla" na proslaveném balkónku. Typický příklad toho, jak být v nesprávný čas na nesprávném místě. Pro jiné je naopak nejlepším českým zpěvákem všech dob a Bohu se minimálně silně přibližuje. Tyto dva tábory se naštěstí moc nepotkávají, protože ti "správní Češi" mají svá, většinou uzavřená společenství, sledují to OPRAVDOVÉ umění, chodí na ty "správné akce" a volí i ty "správné" politiky. Ti ostatní, to jsou Češi, tedy s pohledu těch opravdových Čechů, vlastně spíš "čecháčci", s ponožkami v sandálech, kteří NIC nechápou. Takže si pustí místo Jardy Hutky a Havlíčka Havla,  ttřeba estébáka Nohavicu a pana presidenta. Nebo Gotta. Proboha! Ještě štěstí, že alespoň ti správní Češi mají vždy JASNO! Kundera je geniální spisovatel, Hutka umělec, Nohavica populistický udavač a Gott normalizační vlezdoprdelka a přisluhovač režimu.

  Milan Kundera byl sice kovaným komunistou v těch letech, kdy Gottwaldovi soudruzi zakroutili v Československu demokracii krkem zřejmě z čiré mladické nerozvážnosti. A po dočasném vyloučení přijal členství ve stejné straně v období, kdy sovětští soudruzi zakroutili krkem tentokrát demokracii maďarské. Zřejmě aby zabránil podobné tragédii i u nás. Sice se už asi také nikdy nikdo nedozví, jak to bylo s tím udáním západního agenta, ale o to tu nejde. Jde o to, že sice světoznámý spisovatel, ale kovaný komunista, který včas prozřel. A včas emigroval. Francouz s českými kořeny, označí za užitečného idiota člověka jenom proto, že nechce emigrovat a chce dělat svou práci doma. Gott  přitom nikdy do strany nevstoupil, a ani nikoho neudal. Označí ho za "dederona" i když měl podepsané smlouvy v západním Německu. Jsem dalek toho, někoho tady soudit. Kundera bude asi dobrý spisovatel a Hutka dobrý zpěvák, když to říkají kritici, ale já si raději přečtu I. Shawa a poslechnu toho Nohavicu a třeba i toho Gotta. I když i můj vztah ke Karlovi se v průběhu let měnil. Když to zkrátím, tak kdysi jsem ho raději slyšel v rádiu a nesnášel jeho, jak se mi zdálo, unylé promluvy a nyní si ho raději poslechnu třeba u Šípa, když mluví a nezpívá.

Že je Karel Gott jedním z "největších" žijících Čechů, jsem se přesvědčil když jsem hledal na internetu jeden zapomenutý vtip a náhodou jsem narazil znovu na to, "...že encyklopedie za mnoho let uváděly u hesla V.H. pouze "málo významný politik v éře Karla Gotta". Husák tak sice musel ustoupit Havlovi, ale Kája je věčný...  O jeho popularitě nakonec svědčí i název písničky, od jedné, raději nejmenované hudební skupiny, který jsem si vypůjčil do svého nadpisu. I Miloš Frýba mit uns.

Pan Tesař svůj komentář uvádí velmi vtipně, že Češi umějí žít bez Boha, ale bez Gotta ne. Uvádí, že ačkoli jsou kostely poloprázdné, Karel neustále vyprodává sportovní haly. Jsem tomu rád. Protože kdo má Boha v sobě, nemusí nutně běhat každou chvíli do kostela. U nás jsou kostely plné, když jsme v nějakých pořádných sra... . Jen mám obavy, abychom ty cesty do chrámů zase nehledali moc brzy.

Já děkuji panu Tesařovi za článek a panu Karlu Gottovi přeji hodně štěstí.

 

Autor: Jiří Jurčák | sobota 7.11.2015 20:21 | karma článku: 22,07 | přečteno: 1480x
  • Další články autora

Jiří Jurčák

Výbuch demokratické sopky a výron té správné demokratické demokracie

To, že je Babiš nebezpečím nejen pro demokracii, ale i pro stát, je jasné nejen Bc Lipavskému, ale i každému správnému strážci demokracie v této zemi. Demokracie je totiž pouze tehdy, pokud si voliči zvolí ty správné demokraty!

13.3.2024 v 12:21 | Karma: 40,51 | Přečteno: 1210x | Diskuse| Společnost

Jiří Jurčák

Jak nás prezident-generál Petr Pavel nezatahuje do války

Tak jsme se včera od našeho nadstranického pana prezidenta dověděli, že nás opravdu nezatáhne do války. Babiš se musí za svou billboardovou, lživou kampaň, opravdu stydět! Falešní chcimíři puknou vzteky!

6.3.2024 v 8:24 | Karma: 39,74 | Přečteno: 1651x | Diskuse| Společnost

Jiří Jurčák

Jak prof Nutela a ministr na poli Páně odhalili Putinovu pátou kolonu

Vydírání vidláků v Praze už komentoval kdekdo. Proč se zdržovat zjišťováním, o co těm sedlákům vlastně šlo! Proč ztrácet čas s proruskými agenty na traktorech z půjčovny, kteří nebyli nikdy na poli! Farář a politolog to ví nejlíp!

1.3.2024 v 9:15 | Karma: 37,86 | Přečteno: 1027x | Diskuse| Společnost

Jiří Jurčák

Putinovi pohrobci z Frankfurtu přichýlili Hudáčka!

Gospodin Gašek slavně zvítězil a Hrdina je opět o něco větším hrdinou. Jarda J. sáhl do pokladny a Hudáček má z ostudy kabát! Pravda a Láska opět slavně zvítězily! Hurá nazdar, hned se cítím svobodněji a bezpečněji!

8.1.2024 v 23:44 | Karma: 37,89 | Přečteno: 1175x | Diskuse| Společnost

Jiří Jurčák

Profesor Nutella dává zapravdu dezolátům

Kdoví, jak po přečtení těchto zavádějících informací bude kulit oči náš ministr pro potírání nesprávných názorů a poplašných zpráv, Víťa von Osterreich. Mne napadlo jediné: Milouš Jakeš se chechtá z komunistického záhrobí.

7.11.2023 v 14:22 | Karma: 42,49 | Přečteno: 2231x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Další případ zpožděné dodávky zbraní. Česká firma se soudí na Ukrajině

26. dubna 2024

Premium Vztahy mezi Českem a Ukrajinou nejsou vždycky idylické. Svědčí o tom soudní spor, na který narazila...

Světlušky mění válčení ve městech. Nové drony snížily počet padlých Izraelců

26. dubna 2024

Premium Jen několik decimetrů velký přístroj může znamenat revoluci městské války: minivrtulník, který...

Dva ruští vojáci se doznali k trojnásobné vraždě na Ukrajině

25. dubna 2024  23:07

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

  • Počet článků 118
  • Celková karma 39,37
  • Průměrná čtenost 2050x
Píšu co si myslím a myslím si co chcu.

Seznam rubrik