Nejsilnější pes Babiš

27. 06. 2019 12:23:57
Původně jsem chtěl začít jedním docela populárním úslovím, ale to by mi neprošlo. Nesmí se prý ani naznačovat či tečkovat, protože naši čtenáři jsou inteligentní a snadno by si prý mohli domyslet a mnohé by to mohlo i pohoršit.

Ale v textu prý už není problém. Pokud tedy není vulgarismus samoúčelný či urážející. Takže věřím, že to v klidu projde, zvláště když jde o rčení, citát a nikoli urážku, ale pro dotyčného spíš o lichotku. Silnější pes mrdá! ANO, tak už je to v přírodě zařízeno. A nejen pes. Babiš, Babiš, Zeman a někde vzadu i Benešová. To je, jak by se mohlo zdát z projevů mluvčích nedělní demonstrace, ale i lídrů demokratických opozičních stran ten největší a možná i jediný, problém České republiky třicet let po „revoluci“. Tedy, ne že by mně byl pan Babiš nějak sympatický a nevolil jsem ho. Mám spoustu výhrad k mnohým jeho politickým krokům, stejně tak, jako k jeho podnikatelským způsobům. Ale zvítězil v regulerní politické soutěži . Prokázal, že je ten nejsilnější a proto, ehm... . Ostatní strany prohrály, protože v jejich čele jsou místo „pořádných samců“, nevýrazní, poštěkávající domácí pejsánci, sice někdy k lidem přítulní a třeba i exteriérově přitažliví, ale v boji o vůdce smečky prostě zklamali. A protože je jim jasné, že v otevřeném boji by toho „alfasamce“ prostě ještě „nedali“, jenom tak poštěkávají a čekají, až toho bude mít ten vůdčí pes dost, nebo až ho to přestane bavit.

Babiš pro mne není ten zásadní problém. Přišel a odejde, jako všichni před ním. Problém je v tom, že po něm, jak se mi tak ukazuje, přijdou zase ti, kteří ho vlastně vytvořili. Můžeme si o něm myslet cokoli, ale ty podmínky, které ho přivedly k moci, mu vytvořili ti, kteří ho teď nejvíce kritizují. ODS se socany nastavili taková pravidla, že drobní zemědělci proti těm velkým zemědělským konglomerátům neměli prakticky šanci. Mezi námi, podpora malého podnikání i v té době byla prakticky veškerá žádná a spoustu malých provozoven zařízli už Babišovi předchůdci svými, často nesmyslnými požadavky na hygienu, vybavenost, jakože odbornou způsobilost nebo daňovými předpisy. Zavedení DPH s limitem tržby už nad milion korun malým obchodům a provozovnám také nepomohlo.

No a dotace? Nenechte se vysmát. Vždyť drtivou většinu těch dotačních pravidel vytvořili Babišovi předchůdci! No a jedni z nejdemokratičtějších a nyní nejvíce kritizující lidovci, se na tom největším zářezu těch nejmenších, EET, přímo podíleli. Včetně schválení přídavků biosložky do nafty. To se ten Jurečka, Výborný a spol. fakt nestydí?! Ano, mohlo se stát, že by to Sobotkova vláda s ANO protlačila s komunisty. Ale nebylo potřeba. Ti dnes tak kritičtí lidovci to udělali za ně a dali tomu tak úplně jinou legitimitu. To všechno jistě z lásky k bližnímu a „pro dobro lidí této země“. Ha, ha, ha.

Dnes je alespoň trochu více jasné, kdo je kdo. Babiš zpřetrhal mnohé staré vazby na penězovody, aby samozřejmě vytvořil jiné. Ale asi nikdy nebyla vláda pod takovou kontrolou jak opozice, tak i veřejnoprávních médií, jako dnes. A všem je jasné, že za stranou ANO je Babiš a AGROFERT. Kdo, nebo co, bylo za těmi předchozími stranami, jsme se mohli jen dohadovat. Samozřejmě těm, kdož věří, že ty předchozí „demokratické“ strany to dělaly z lásky k lidem této země a ty dotace a státní zakázky byly „křišťálovější než křišťál“, už není pomoci.

Jak z toho ven? Nevím. A myslím, že to nevědí ani ti, kteří by to měli vědět, protože chtějí vládnout. Tedy, pardon. Vlastně asi ani nechtějí. Jim bude stačit, když odejde Babiš a pokud by to "nějak šlo zařídit", i Zeman a zase bude všechno v cajku a tím pádem se zase staneme pro Evropu a SVĚT "vyspělou zemí" a "seriozním partnerem" a tím pádem "pravda a láska zvítězí". Jak je to vlastně jednoduché. Ale také možná, že se tak z Babiše stane mučedník, budou předčasné volby a ANO, s Babišem v pozadí (a třeba později i ve funkci prezidenta), ty volby zase vyhraje. Možná i s větším náskokem. To pokládám v této situaci za více pravděpodobné.

Fakt nevím, ale možná by jen stačilo přestat nadávat lidem do koblih a dementů, nechtít jim brát volební právo, nevyvyšovat se nad ně, nezařazovat je do druhé kategorie a nepronášet patetické, ale jinak téměř nic neříkající projevy a snažit se toho VOLIČE pochopit. A místo jediného, neustále omílaného programu "antibabiš a antizeman" začít pořádně pracovat a nabídnout lidem lepší a srozumitelnou alternativu.

Autor: Jiří Jurčák | čtvrtek 27.6.2019 12:23 | karma článku: 34.12 | přečteno: 957x

Další články blogera

Jiří Jurčák

Výbuch demokratické sopky a výron té správné demokratické demokracie

To, že je Babiš nebezpečím nejen pro demokracii, ale i pro stát, je jasné nejen Bc Lipavskému, ale i každému správnému strážci demokracie v této zemi. Demokracie je totiž pouze tehdy, pokud si voliči zvolí ty správné demokraty!

13.3.2024 v 12:21 | Karma článku: 40.47 | Přečteno: 1190 | Diskuse

Jiří Jurčák

Jak nás prezident-generál Petr Pavel nezatahuje do války

Tak jsme se včera od našeho nadstranického pana prezidenta dověděli, že nás opravdu nezatáhne do války. Babiš se musí za svou billboardovou, lživou kampaň, opravdu stydět! Falešní chcimíři puknou vzteky!

6.3.2024 v 8:24 | Karma článku: 39.69 | Přečteno: 1637 | Diskuse

Jiří Jurčák

Jak prof Nutela a ministr na poli Páně odhalili Putinovu pátou kolonu

Vydírání vidláků v Praze už komentoval kdekdo. Proč se zdržovat zjišťováním, o co těm sedlákům vlastně šlo! Proč ztrácet čas s proruskými agenty na traktorech z půjčovny, kteří nebyli nikdy na poli! Farář a politolog to ví nejlíp!

1.3.2024 v 9:15 | Karma článku: 37.83 | Přečteno: 1014 | Diskuse

Jiří Jurčák

Putinovi pohrobci z Frankfurtu přichýlili Hudáčka!

Gospodin Gašek slavně zvítězil a Hrdina je opět o něco větším hrdinou. Jarda J. sáhl do pokladny a Hudáček má z ostudy kabát! Pravda a Láska opět slavně zvítězily! Hurá nazdar, hned se cítím svobodněji a bezpečněji!

8.1.2024 v 23:44 | Karma článku: 37.86 | Přečteno: 1164 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Vlastík Fürst

Velkopáteční zastavení může prospět i ateistům

Velký pátek není v naší zemi svátkem moc dlouho. Volný den máme až od roku 2016. Otázkou je, jak s tímto volnem naložíme. Můžeme vyrazit na nákupy či za zábavou, nebo je možné se rozhodnout, že ho budeme „slavit“.

29.3.2024 v 9:05 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 14 | Diskuse

Karel Trčálek

Fialova vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že se v Česku už žije líp!

ANO, bude líp! Pan premiér se opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost je však nutné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou

29.3.2024 v 8:16 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 71 | Diskuse

Filip Vracovský

Česko jako země plná ateistů a agnostiků přesto žije z křestanských tradic a k Rusku

nebo Ukrajině má poměrně blízko. Těžko však může chápat Blízký východ . Než se v další sérii blogů vrátím do kuchyně dovolte ještě jednu úvahu laika....

29.3.2024 v 7:49 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 78 |

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 37.25 | Přečteno: 852 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 33.36 | Přečteno: 3213 | Diskuse
Počet článků 118 Celková karma 39.33 Průměrná čtenost 2050

Píšu co si myslím a myslím si co chcu.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...