Zeman versuz Zeman...

23. 09. 2019 18:07:36
......aneb další geniální tah našeho pana prezidenta a jeho příspěvek k objektivnímu vyhodnocení celé kauzy a k demokratizaci naší společnosti.

Jeho veřejně ohlášené případné udělení abolice, ve zřejmě nejdůležitější a nejpropíranější kauze celé naší novodobé, demokratické, porevoluční historie, kterážto nese zkráceně název „Čapí hnízdo“, už okomentoval snad každý odborník na politiku v zemích Koruny české. Ať už se jí zabývá profesionálně, nebo amatérsky, v rámci svého drahocenného volného času. Média bez rozdílu způsobu šíření a působnosti na naše občany vybírají ty nejzdatnější z našich politologů, odborníků na věci právní, ústavní či lidsko-právní, aby nám, kmánům, vysvětlil, jak se věci vlastně mají a kdo, co, čím a jak myslel. Ti nejlepší z nás se už buďto vyslovili, nebo brzy i vysloví, takže jsem si ani netroufal zapojit se do této vysoce odborné debaty. Neboť i když převažují, nebo jsou alespoń do médií vybírány většinou úvahy a prohlášení, které ten páně prezidentův výrok buďto přímo odsuzují, nebo nad ním přinejmenším povytahují obočí, či jej považují minimálně za nešťastný, najde se pár jedinců, kteří jej schvalují a dokonce si dovolují tvrdit, že se prezident pohybuje v rámci svých pravomocí a ústavy samotné. No tož co si má včíl o tom hlúpý sedlák, jako já, vlastně myslet?

Jak jsem tak o tom přemýšlel a sledoval všechny ty vývody, jakýže to tah velmistr Zeman na politické šachovnici vlastně udělal, zjistil jsem, že vše je vlastně docela jednoduché. Pan prezident tímto prohlášením totiž velmi jednoduše přišel s odblokováním celé nepříjemné situace a tímto geniálním tahem vzal vítr z plachet všem svým kritikům. Zbavil je totiž argumentu, že by rozhodnutí svého jmenovce mohlo být ovlivněno jakýmkoli politickým tlakem nejenom ze strany prezidentské kanceláře, ale i ze strany ostatních politiků. Ať už tito rozhodnutí předchozích dvou státních zástupců vítají, nebo se kvůli tomu v noci budí zpocení z divokých snů a představ, jak usedají do křesel premiérských, či minimálně ministerských! Otevřel mu tak cestu ke klidnému studiu několika tisíců stránek tohoto ošemetného spisu. Pan nejvyšší (s.z.) může klidně usínat s vědomím, že republika se nezhroutí, pokud by nějakým řízením osudu jeho podřízení pracovali špatně, nebo pouze chybovali z jakékoli jiné příčiny. Že když by jeho pochybnosti byly natolik vážné, aby musel celý případ dát k novému prošetření a v celé republice by se opět na několik let pomalu nemluvilo o jiných ptácích, než o čápech. Tedy, hlavně o jejich hnízdech. (Jak k tomu přijdou takoví tetřívci nebo sokoli, které horolezci pomalu nenechají zaš..., řekněme – zapářit si a zahnízdit. O vlaštovkách ani nemluvě). Nemusí poslouchat výtky a nevnímat tlaky ani zleva, ani zprava, počte si v nezačerněných stránkách objemného spisu a vydá rozhodnutí. A jeho tlak přitom může zůstat naprosto v normálu. Ať už bude to rozhodnutí jakékoli. Případné pochybnosti Zemana P. vyřeší s definitivní platností Zeman M. a P. si může jít v klidu umýt ruce!

A přiznám se, že i já budu vlastně rád. Ne, že bych byl z Babiše nadšený. Ale snad se konečně začnou ostatní politici zabývat i něčím jiným, než padesáti mega, které jsou už nakonec nějakou dobu zpátky v rozpočtu. Fakt si myslím, že máme větší problémy. Finanční, hospodářské i morální. Snad se pak konečně ukáže schopnost politiků opozičních, kteří tak budou mít do voleb čas, aby přesvědčili své příznivce, (ale hlavně i ty ostatní voliče), o tom, že mají nejen čistá srdce, ponožky a mysl, ale že opravdu vědí, jak ty dálnice stavět rychleji, jak zvýšit penze na procentuelní úroveň průměrné mzdy alespoň jako za Kalouska (tedy více, než to učinil Babiš, jak říkají jeho kritici) a natvrdo lidem vysvětlí, jakže to doopravdy myslí s tou důchodovou reformou! Jak zajistí, že dotace budou dostávat jen ti potřební, protože celá kauza vlastně ukázala hlavně na neschopnost jejich. A pokud tvrdí, že dle zákona to panu B. možná i projde, ale jinak stejně podváděl, tak ukazují hlavně na svoji neschopnost! Protože ta pravidla a zákony nepřipravil B. ale oni. A dotace přidělovali také oni. Nebo že by to nebyla neschopnost? No, tak potom by to byl úmysl a to by bylo ještě daleko horší, než ten Babišův "čapák".

Ale mne teď opravdu nejvíce zajímá ten jejich recept, jak za pár let v životní úrovni doženeme a předeženeme Ameriku. Nebo alespoň "vyspělou západní Evropu", jak nám to předchůdci těch nejdemokratičtějších stran, kdysi slibovali. A někteří, kteří u toho tehdy byli, tam ještě pořád sedí. Zatím jsem o ničem, jak na to, neslyšel ani ˇ, natož celé ň. Mimo kdysi velmi preferovaného a hlasitě proklamovaného "utahovaní opasků" a nynějšího "je třeba zlikvidovat Babiše". Ale to se, jak vidno zříti, nijak zvlášť neosvědčilo...

Přeji vám všem poklidný a slunný týden a svěřím vám, zcela nezištně, jedno velké tajemství: fakt ROSTOU!!

Autor: Jiří Jurčák | pondělí 23.9.2019 18:07 | karma článku: 12.78 | přečteno: 247x

Další články blogera

Jiří Jurčák

Výbuch demokratické sopky a výron té správné demokratické demokracie

To, že je Babiš nebezpečím nejen pro demokracii, ale i pro stát, je jasné nejen Bc Lipavskému, ale i každému správnému strážci demokracie v této zemi. Demokracie je totiž pouze tehdy, pokud si voliči zvolí ty správné demokraty!

13.3.2024 v 12:21 | Karma článku: 40.47 | Přečteno: 1190 | Diskuse

Jiří Jurčák

Jak nás prezident-generál Petr Pavel nezatahuje do války

Tak jsme se včera od našeho nadstranického pana prezidenta dověděli, že nás opravdu nezatáhne do války. Babiš se musí za svou billboardovou, lživou kampaň, opravdu stydět! Falešní chcimíři puknou vzteky!

6.3.2024 v 8:24 | Karma článku: 39.69 | Přečteno: 1637 | Diskuse

Jiří Jurčák

Jak prof Nutela a ministr na poli Páně odhalili Putinovu pátou kolonu

Vydírání vidláků v Praze už komentoval kdekdo. Proč se zdržovat zjišťováním, o co těm sedlákům vlastně šlo! Proč ztrácet čas s proruskými agenty na traktorech z půjčovny, kteří nebyli nikdy na poli! Farář a politolog to ví nejlíp!

1.3.2024 v 9:15 | Karma článku: 37.83 | Přečteno: 1014 | Diskuse

Jiří Jurčák

Putinovi pohrobci z Frankfurtu přichýlili Hudáčka!

Gospodin Gašek slavně zvítězil a Hrdina je opět o něco větším hrdinou. Jarda J. sáhl do pokladny a Hudáček má z ostudy kabát! Pravda a Láska opět slavně zvítězily! Hurá nazdar, hned se cítím svobodněji a bezpečněji!

8.1.2024 v 23:44 | Karma článku: 37.86 | Přečteno: 1164 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 30.83 | Přečteno: 426 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 27.08 | Přečteno: 1504 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 15.96 | Přečteno: 252 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 6.19 | Přečteno: 189 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 17.53 | Přečteno: 254 | Diskuse
Počet článků 118 Celková karma 39.33 Průměrná čtenost 2050

Píšu co si myslím a myslím si co chcu.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...