Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Tak nám zavřeli Berbra…

Kdo si prosím myslí, že pan Berbr byl novým kandidátem na ministra zdravotnictví, čínským špionem v Putinových službách, či novým prezidentem Berberské republiky, ať prosím dál nečte.

Protože o tak šíleně vážné věci, jako je fotbal, nemá ani potuchy a tento článek je věnován pouze inteligentním odborníkům na tuto fenomenální hru. A to jsou všichni, kteří někdy kopli do míče tak, aby letěl správným směrem, byli alespoň dvakrát na fotbalovém utkání jakékoli soutěže a vydrželi tam až do konce, vědí, že aut se neháže vidlama, viděli seriál Okresní přebor a pochopili, proč pan Hnátek střílel po svých svěřencích a vědí, že v tomto seriálu či filmu nehrál pan Vetchý hrobníka. Nebo ten, kdo o tom alespoň někdy četl, či slyšel někde v hospodě.

Takže my všichni, kteří víme, že fotbal není otázkou života a smrti, protože je mnohem důležitější, jsme s radostným rozechvěním zachytili i v těchto pohnutých dobách zprávu, že pan Berbr byl zatčen, obviněn a alespoň pro tuto chvíli, odeslán do klíčového průmyslu. Pro ty, kterým přece jen uniklo, kdo či co je to „Berbr“ a proč jsme měli my všichni, kdož se kolem fotbalu jakkoli motáme, z této zprávy předčasné vánoce, mohu s klidným svědomím oznámit, že je to hodně podobné, jako by se voliči opozice dozvěděli, že Babiše ranila mrtvice minimálně na půl těla a Zeman pověřil sestavením vlády Fialu či Bartoše, anonisté zjistili, že  Kalouskovi se neotevřel ani záložní padák, nebo jak by antirouškaři přivítali zprávu, že Prymula leží pod plicním ventilátorem a konečně to vzal do ruky  Šmucler.

Pan Berbr, nyní už bývalý místopředseda nejvyššího fotbalového orgánu České republiky – ovšem pro nás, zasvěcené hlavní Hybatel, bez kterého si úřadující předseda s celým výborem ani neupr… …avil kravatu, Lucifer fotbalového pekla, který může prostě ZA VŠECHNO špatné v českém fotbalu, REZIGNOVAL na všechny funkce!... No a když už archanděl Gabriel vykonal své, všichni pravověrní fotbalisté se převelice zaradovali, otevřeli lahváče či vykopali slivovicu schovanú na pohřeb a s jásotem očekávali, že se stane zázrak, fotbalová nebesa se otevřou a pan Bosák nám v hlavních zprávách oznámí příchod nového Spasitele... Samozřejmě, mimo pár „vyvolených“, kteří tu a tam za „pár drobných“, pískali tu více, tu méně, nakloněnou rovinu, nebo díky těm správným informacím vsadili na, někdy velmi překvapivou, jistotu, anebo byli nominováni do spolku vyjímečných, ať už funkcionářů, rozhodčích či příjemců dotací, kteří se počali rosit při zazvonění domovního zvonku, budili ze spaní a přemýšleli, z čeho budou teď splácet hypotéky. A přemítají, jak je to možné!!! Vždyť to všechno tak krásně fungovalo tím starým, osvědčeným způsobem „něco za něco“ a „ruka ruku myje“ a když se nám to tak krásně „navzájem umývalo“ a to naše fotbalové prostředí bylo a je, „křišťálovější, než křišťál“, černá byla bílá a bílá byla tak čistá, že nebyla vidět.. A to doslova doslova.

Člověk by si tedy mohl pomyslet, že „už to konečně začalo“. Kdyby… Kdybychom se vzápětí nedozvěděli, že pan Malík, Berbrova figura, včetně celého výkonného výboru, bude řídit český fotbal i nadále, minimálně až do příští valné hromady. Že sice předseda komise rozhodčích, pan Chovanec, odstoupil, ale mezi kandidáty patří i známí „Berbrovi koně“. No a pan Malík koktá něco o tom, že ti koně osloveni sice byli, ale vlastně ve hře vůbec nebyli a on, jako předseda, který byl po celou dobu u toho, o žádných Berbrových nekalých praktikách vůbec nic nevěděl!! Přitom si sice opatrně sype hlavu popelem, ale cítí se a troufá si být i nadále, tím nejlepším člověkem, který dovede celou asociaci k volbám a bude tím správným garantem počínající očisty Českého fotbalu…!!  Tak to jo! Teď už mi to je naprosto jasné. Člověk by předpokládal, že alespoň formálně podá celý výbor demisi a svolá co nejdříve mimořádnou valnou hromadu, aby se navolil výbor nový. I když – kdo ho asi bude volit, když volitelé, v tomto „spravedlivém systému“, zůstanou stejní?  Tedy z většiny funkcionáři, kteří tam Berbra až doposud drželi. Začarovaný kruh, chtělo by se říct... Spasitel daleko...

No, my starší, co už nejen ve fotbale cosi pamatujem, víme, že žádný spasitel nepřijde a zázraky se nedějí i když horší to už asi být nemůže. I když - přecejen si jeden, alespoň takový malý, docela obyčejný zázraček, přejeme. Aby na jaře, až bude tráva znovu krásně zelená, až vítr vyfouká kaluže a rozhodčí pískne do píšťalky, aby mohli kluci zase vyběhnout na trávník i v tom "našem Okresním přeboru". Aby se roztočilo pivo a my, co už na ten trávník můžeme buď jenom s lajnovačkou, nebo sekačkou, abychom si mohli zahrát aspoň ten třetí poločas. Berbr neberbr, Malík nemalík...

 

Autor: Jiří Jurčák | pátek 23.10.2020 10:19 | karma článku: 13,51 | přečteno: 297x
  • Další články autora

Jiří Jurčák

Výbuch demokratické sopky a výron té správné demokratické demokracie

To, že je Babiš nebezpečím nejen pro demokracii, ale i pro stát, je jasné nejen Bc Lipavskému, ale i každému správnému strážci demokracie v této zemi. Demokracie je totiž pouze tehdy, pokud si voliči zvolí ty správné demokraty!

13.3.2024 v 12:21 | Karma: 40,51 | Přečteno: 1209x | Diskuse| Společnost

Jiří Jurčák

Jak nás prezident-generál Petr Pavel nezatahuje do války

Tak jsme se včera od našeho nadstranického pana prezidenta dověděli, že nás opravdu nezatáhne do války. Babiš se musí za svou billboardovou, lživou kampaň, opravdu stydět! Falešní chcimíři puknou vzteky!

6.3.2024 v 8:24 | Karma: 39,74 | Přečteno: 1651x | Diskuse| Společnost

Jiří Jurčák

Jak prof Nutela a ministr na poli Páně odhalili Putinovu pátou kolonu

Vydírání vidláků v Praze už komentoval kdekdo. Proč se zdržovat zjišťováním, o co těm sedlákům vlastně šlo! Proč ztrácet čas s proruskými agenty na traktorech z půjčovny, kteří nebyli nikdy na poli! Farář a politolog to ví nejlíp!

1.3.2024 v 9:15 | Karma: 37,86 | Přečteno: 1026x | Diskuse| Společnost

Jiří Jurčák

Putinovi pohrobci z Frankfurtu přichýlili Hudáčka!

Gospodin Gašek slavně zvítězil a Hrdina je opět o něco větším hrdinou. Jarda J. sáhl do pokladny a Hudáček má z ostudy kabát! Pravda a Láska opět slavně zvítězily! Hurá nazdar, hned se cítím svobodněji a bezpečněji!

8.1.2024 v 23:44 | Karma: 37,89 | Přečteno: 1175x | Diskuse| Společnost

Jiří Jurčák

Profesor Nutella dává zapravdu dezolátům

Kdoví, jak po přečtení těchto zavádějících informací bude kulit oči náš ministr pro potírání nesprávných názorů a poplašných zpráv, Víťa von Osterreich. Mne napadlo jediné: Milouš Jakeš se chechtá z komunistického záhrobí.

7.11.2023 v 14:22 | Karma: 42,49 | Přečteno: 2231x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

VIDEO: Polská romantika na palubě letadla. Pilot požádal letušku o ruku

24. dubna 2024  18:17

O pořádnou dávku romantiky se postaral polský pilot, který požádal o ruku svou přítelkyni letušku...

Desítky miliard dolarů pro Ukrajinu a zákaz TikToku. Biden to podepsal

24. dubna 2024  17:16,  aktualizováno  17:46

Aktualizujeme Ve středu podepsal americký prezident Joe Biden po několikaměsíčním schvalování v Kongresu zákon...

Policie zadržela mladíka, který v tachovské škole vyhrožoval blízkým spolužačky

23. dubna 2024  15:03,  aktualizováno  24.4 17:22

Policisté v úterý zadrželi ve škole v Tachově mladíka, který nožem vyhrožoval zabitím. Při...

Izrael pokročil v přípravě akce v Rafáhu, civilisty ochrání, uvedl mluvčí vlády

24. dubna 2024  16:55

Izrael pokročil v přípravách pozemní operace namířené proti palestinskému hnutí Hamás v Rafáhu na...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

  • Počet článků 118
  • Celková karma 39,37
  • Průměrná čtenost 2050x
Píšu co si myslím a myslím si co chcu.

Seznam rubrik