Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Piráti a kamarádi z vězeňského autobusu

Ti, kdož ještě neztratili paměť, si jistě vzpomenou, jak nová, progresivní, starými hříchy a politickými kšefty nezatížená a korupcí nepolíbená strana, obrážela republiku s vězeňským autobusem, který byl plný politických vyvrhelů.

Babiš, Sobotka, Rath, kašpárek Nečas se svou vodičkou, Kalousek…

To byli ti největší gauneři, kteří si v očích těch nejčestnějších, zasloužili teplákový či "pruhovaný" stejnokroj v zamřížovaném obýváku, do kterého je už brzy, hned po volbách, nekompromisně pošle stepilý, hrdinný rytíř, hrdě vztyčený před choulícími se politickými gangstery se založenýma rukama. Aby dal všem voličům najevo, že je to pro něho přímo brnkačka. „Pusťte nás na ně!“, volala mladá, nezkorumpovaná naděje republiky čeké. Neděláme politiku pro prachy a nejde nám o koryta! Jde nám pouze o blaho lidu této země, který bude neochvějně  zakotven ve Svazu liberárnosociálně kapitalistickosocialistických evropských republik na věčné časy a nikdy jinak! Rázem bude konec šmejdům a politickým šíbrům, pro které je politická funkce pouze zdrojem mamonu a lehce nabytého bohatství. Protože my to zvládneme!

Nuže, čas oponou trhnul a na jevišti vidíme divadlo, které lze žánrově zařadit jen stěží. Prvky absurdního dramatu s komediálním podtextem postupně přecházejí k tragikomedii, aby ve finále vyústily k naprosté frašce. Rath si sice svůj díl trestu odseděl i bez přispění pirátstva, ale jinak se, soudný člověk, může jen zasmát. Protože ze stran, proti kterým Piráti ve svém vězeňském autobuse tak okázale a vehementně deklarovali svůj nekompromisní politický boj, se stali kamarádi a spojenci. Kalousek se sice z taktických důvodů z parlamentu stáhl, ale asi by se mnou málokdo nesouhlasil, že je stále jednou z nejvýraznějších a nejslyšitelnějších politických postav nejpravicovější, ze všech pravicových stran. Dle frekvence výstupů v médiích by člověk zapochyboval, kdože tu velevýznamnou, nejkonzervativnější stranu vlastně řídí. A tak za nás bratr Kalousek bude alespoň dohlížet na nové pořádky ve správní radě VZP. Samozřejmě, v tomto případě nejde o žádnou politickou trafiku, jak proti tomu kdysi Piráti bojovali.  Stejně tak se nerozlučnými spojenci stala i strana šťastného, nyní již rodinného pimprlového minidivadélka. Stačilo jen nasadit nového, (opět toho nejslušnějšího), předsedu a premiéra a vše ostatní je rázem zapomenuto. Dnes se už nikdo nepodiví,  že zemi, ve své době, ovládala premiérova sekretářka a její nejoblíbenější návštěvníci byli v některých směrech, řekněme, lehce kontraverzní.  No a největší problém je samozřejmě v tom, že si nějaký bývalý traktorista dovolil tento, jistě nevinný a bohulibý vztah, narušit do té doby nevídanou razií na místa nejvyšší a učinil tak těmto praktikám přítrž. Nikdo nevidí ani problém v tom, že všichni ti nejčestnější vrcholoví politici, kteří patřili k dlouholetým oporám strany i v nechvalně chvalně známých devadesátých letech a kteří tehdy museli vyklidit vládní pozice, jsou dnes pilíři nové, demokratické a konzervativní občanské a demokratické strany a rozdávají rozumy a pravidla etického chování v politice nalevo i napravo. Tehdy byli zřejmě buďto slepí a hluší a to, co se dělo na úřadu vlády a kolem dokola buďto neviděli a neslyšeli, nebo, což je horší, vidět a slyšet nechtěli. Paní Němcová, Vondra nebo Benda či Blažek by mohli vyprávět.

Naštěstí tu zbyl arcilotr a gauner největší, jehož pověst bran pekelných se přímo dotýká! Dávno se propadly do bažiny  zapomnění všechny ty solární, lehceolejové či metylalkoholové drobnosti, vytunelované podniky, neřkuli nějaké to PROMOPRO, Dalík a jeho Pandury s Monte Argentáriem, Saša Novák a další a další kmotříci a kolibříci… Svět bude zachráněn pouze tehdy, když se spojíme proti zlu Nejvyššímu – proti Babišovi, s jeho "Čapákem" a sto mega na chleba…

Divíte se pak, že v kontextu s děním na ministerstvech a v parlamentu působí ten vězeňský autobus a minimálně dva z nejdůležitějších bodů programu Pirátů -  tedy zrušení politických trafik a umožnění pojištěncům volit své zástupce do správní a dozorčí rady -  přinejmenším směšně a poněkud i nedůvěryhodně?

 

 

Autor: Jiří Jurčák | úterý 8.2.2022 15:22 | karma článku: 35,24 | přečteno: 792x
  • Další články autora

Jiří Jurčák

Výbuch demokratické sopky a výron té správné demokratické demokracie

To, že je Babiš nebezpečím nejen pro demokracii, ale i pro stát, je jasné nejen Bc Lipavskému, ale i každému správnému strážci demokracie v této zemi. Demokracie je totiž pouze tehdy, pokud si voliči zvolí ty správné demokraty!

13.3.2024 v 12:21 | Karma: 40,51 | Přečteno: 1211x | Diskuse| Společnost

Jiří Jurčák

Jak nás prezident-generál Petr Pavel nezatahuje do války

Tak jsme se včera od našeho nadstranického pana prezidenta dověděli, že nás opravdu nezatáhne do války. Babiš se musí za svou billboardovou, lživou kampaň, opravdu stydět! Falešní chcimíři puknou vzteky!

6.3.2024 v 8:24 | Karma: 39,74 | Přečteno: 1651x | Diskuse| Společnost

Jiří Jurčák

Jak prof Nutela a ministr na poli Páně odhalili Putinovu pátou kolonu

Vydírání vidláků v Praze už komentoval kdekdo. Proč se zdržovat zjišťováním, o co těm sedlákům vlastně šlo! Proč ztrácet čas s proruskými agenty na traktorech z půjčovny, kteří nebyli nikdy na poli! Farář a politolog to ví nejlíp!

1.3.2024 v 9:15 | Karma: 37,86 | Přečteno: 1027x | Diskuse| Společnost

Jiří Jurčák

Putinovi pohrobci z Frankfurtu přichýlili Hudáčka!

Gospodin Gašek slavně zvítězil a Hrdina je opět o něco větším hrdinou. Jarda J. sáhl do pokladny a Hudáček má z ostudy kabát! Pravda a Láska opět slavně zvítězily! Hurá nazdar, hned se cítím svobodněji a bezpečněji!

8.1.2024 v 23:44 | Karma: 37,89 | Přečteno: 1175x | Diskuse| Společnost

Jiří Jurčák

Profesor Nutella dává zapravdu dezolátům

Kdoví, jak po přečtení těchto zavádějících informací bude kulit oči náš ministr pro potírání nesprávných názorů a poplašných zpráv, Víťa von Osterreich. Mne napadlo jediné: Milouš Jakeš se chechtá z komunistického záhrobí.

7.11.2023 v 14:22 | Karma: 42,49 | Přečteno: 2231x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Bystroň tvrdí, že balíčky od Ruska nedostal. Stěžuje si, že se stal obětí kampaně

27. dubna 2024  9:12

Poslanec Alternativy pro Německo (AfD) Petr Bystroň se ohradil proti článku magazínu Der Spiegel,...

Kanada přispěje české iniciativě na dělostřeleckou munici. Přidá i na drony

27. dubna 2024  8:55

Kanada poskytne další peníze na ukrajinskou výrobu dronů a na českou iniciativu, jejímž cílem je...

Rusové v noci ničili ukrajinskou infrastrukturu, znovu útočili i na Charkov

27. dubna 2024  8:05

Sledujeme online Rusko v noci na sobotu zaútočilo na energetickou strukturu Ukrajiny. Ve třech oblastech poškodili...

V Česku přibývá nakažených malárií, nemoc si lidé vozí z dovolené

27. dubna 2024  7:29

Po útlumu v době covidu-19 opět roste počet Čechů, kteří se v zahraničí nakazili malárií. Loni jich...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 118
  • Celková karma 39,37
  • Průměrná čtenost 2050x
Píšu co si myslím a myslím si co chcu.

Seznam rubrik