Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ano, každý národ má nějaké hrdinské chvilky a některé nehrdinské. Jsme lidi. Těm, kdo říkají, že se mělo v r.68 bojovat, je na místě sdělit - že Československo byla komunistická země a všechny velitelské funkce v armádě zastávali komunisti. Armáda byla součástí Varšavského paktu a byla nasměrována na obranu před NATO na jižní a západní hranici, nikoli na kruhovou obranu svého území ("Bratři" k nám vpadli právě přes nechráněné linie: NDR, Polsko, SSSR a Maďarsko). Armáda nebyla zpravodajci informována, že se blíží invaze a ještě v noci velitelům jejich vrchní velitel ministr obrany Dzúr nařídil NEBRÁNIT OZBROJENEMU vpádu bratrů a soudruhů, ale spolupracovat. Kdo se tedy měl bránit? Civilisti neměli zbraně. SNBáci byli taky komunisti. StBáci šli s KGB. JXD je vypatlaný mozek, na tom založil svoji kariéru v Refflexu.

3 0
možnosti

Myslím, že JXD není zas tak úplně vypatlaný. Je to hlavně provokatér, který má na za úkol vyvolávat na webu co největší diskuze. :-)

1 0
možnosti

J22o57s45e81f 30U40l39m28a46n

22. 8. 2018 19:14

To, jak se nějaký národ jeví, jestli jako národ hrdinů nebo zbabělců, bývá spíše politické rozhodnutí než vůle či odvaha národa.

2 0
možnosti
Foto

P40e64t93r 24O67m80e90l72k35a

22. 8. 2018 20:13

Pokud je to tak, tak ale bylo to naše politické vedení vždycky spolkem zbabělců.

0 0
možnosti

Početl jsem si, osvěžil pamět, JXD si asi šnupnul více než obvykle a valaši jsou prima lidi, Tož karmaR^

3 0
možnosti

J88i28r46i 18V11r81a88b42e86c

22. 8. 2018 18:36

Ovšem rozdíl mezi námi a například Finy to už je . Ti to tě Ruské přesile pěkně dali v zimní válce.. Pro Poláky nejsou češi velci hrdinové.

2 0
možnosti

Pane Vrabci

hlavně ignorujete podstatný rozdíl v podmínkách za které obě invaze probíhaly.

Finsko - útok je veden po úzkých lesních cestách rozsáhlými lesy, kde není možné využít a rozvinout techniku zejména tanky, stačí zničit jeden v čele kolony a cesta je blokována. Finové byli na útok připraveni a očekávali ho. Využívali znalosti terénu a své pohyblivosti na lyžích a podnikají spíše partyzánské přepady. Své udělá zima a sníh. Je to obdoba zničení tří římských legií Germány v lesích.

Československo - útok se neočekává, Armáda je rozmístěna a připravena k bojům na západ.Země je protkána komunikacemi, počasí i terén umožňuje masivní využití tankových vojsk, Celé území je obsazeno tisíci tanků, připravených a vyzbrojených pro válečné operace, během půl dne. Za těchto okolností by dotatečný rozkaz armádě k obraně vedl k obrovským minimálně desetísícovým ztrátám a byl by zřejmě agresory potlačen

6 0
možnosti
Foto

Kdo není zbabělec a slouha? Jaký je rozdíl sloužit českým vládcům Topolánkovi s Dalíkem či jinému tandemu politik - mafián, nebo jakýmkoliv cizincům ve vládě? Vždyť ti "Češi" nás dvacet let okrádali daleko brutálněji než by dokázal kdejaký inostráněc a na lukrativní posty hospodářství jakými jsou banky, energetika, služby...pustili Němce, Francouze .... S tímto vědomím v sobě těžko hledá odhodlání bránit rodnou hroudu i přesvědčený vlastenec.

2 1
možnosti

P45e32t69r 82B16u54r58i41a28n

22. 8. 2018 18:56

A víte že nejvíc privatizoval Miloš Zeman, že ano? Já jenom abyste byl v obraze.

1 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS