Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DV

D19a36v30i30d 15V27l34k

21. 1. 2021 11:12

To bylo tak hloupé , že se to muselo líbit. Taková malá lekce hluboce zažraného třídního boje a staré dobré závisti. Apropos ti umělci platí docela vysoké daně ,které jdou i na Váš důchod ...Rv

6 2
možnosti
JJ

Od člověka, který uvažuje tak zjednodušeně jako vy, bych ani nic jiného nečekal. ;-D Nicméně za hodně dlouhou dobu, kterou jsem strávil v pracovním procesu a nejen kvůli daním, které jsem za tu dobu odvedl, necítím žádnou vděčnost ani k umělcům, ani k vám a podobným dobrodincům. Mimo jiné, i kvůli tomu, že všechny mé děti (a není jich málo), aktivně přispívají do společného měšce, z kterého se vyplácí i současné (často naprosto zbytečné), podpory trpícím pod útlakem "babišismu".;-D;-D Jinak mám to štěstí, že můj podprůměrný důchod není tím hlavním, co by mi muselo zajistit spokojené dožití a tak mi na moje potřeby nemusí nikdo přispívat. Přeji vám, abyste se toho dožil také.;-)Ale i tak děkuji za váš čas a klidně se vyjádřete hlouběji, pokud to umíte. Já nesouhlasné ani kontraverzní názory nemažu. Omlouvám se, že v diskuzi dnes nemohu pokračovat, jako jsem to už napsal panu Chmelíkovi, ale tak vzácnou návštěvu a tak detailně vyargumentovaný příspěvek jsem opravdu nemohl nechat bez odpovědi.;-D;-D

0 1
možnosti
VM

To máte tak: když Paganiniho pošlete na půl roku k lopatě, už pak nebude hrát jako Paganini. To je prostě strašná škoda.

4 0
možnosti
JJ

To ano. Ale pokud někdo hraje jako Paganini, tak snad nepotřebuje jít k té lopatě. Ale pokud si nenašetřil, tak klidně může jít na úřad a myslím že to v pohodě přežije.

5 2
možnosti
Foto

Tak nevím, o čem je ten článek, ani o kom. A to právě v době pandemie, kdy má spousty lidí i starosti s ratolestmi i se svými rodiči a prarodiči jako s rizikovými. Také jsem si všiml, že mnozí lidé i z těch uměleckých kruhů vzali na čas jinou práci, někteří i v nemocnicích. Také jsem zatím nikde nečetl, že tento stav bude trvat další rok nebo dva, a že je proto třeba dát republice více práce. Rovněž neuniklo mé pozornosti, že stále existuje možnost být tzv. na pracáku - tedy, že možnost nějaký čas nepracovat využívají lidé mnohých jiných profesí (například technici, ekonomové atd.), takže , po pravdě, moc jsem nepochopil, proč Vás zaujali zrovna umělci. Nemám žádnou znalost o tom, že by právě umělci kritizovali, že někdo pobírá dávky v nezaměstnanosti. Zmiňujete se o intelektuálních elitách, které jako by byli nějak nepřejícími a samy ohrnovaly nos nad jinými profesemi. No nevím, možná mám dnes útlum, což jistě některé mé kritiky nepřekvapí (dle toho, co jsem se dnes o sobě dočetl). Na závěr optimisticky:

Silničáři zatím zvládají, není tedy třeba umělcům nabídnout ani oranžové vesty a lopaty na sníh. A pokud budeme vycházet z předpokladu, že většina lidí v kriminálech nejsou oběti justičních podvodů a že pro všechny stále není zajištěna práce, není ani v těchto zimních časech ještě tak zle.Zahraniční dělníci tu také stále pracují, a nedá se asi tvrdit, že tu jsou v důsledku lenosti či nafrněnosti umělců.

4 4
možnosti
BH

Chtělo by to specifikovat pojem "mnozí". Mám oprávněnou obavu, že to bude jako s menšinou co také pracuje údajně v míře větší než malé...

0 0
možnosti
PC

Umělci, stejně tak jako pracovníci jiných profesí, kteří přišli o práci NE (!) vlastní vinou. Nedoplácejí na svoji neschopnost nebo selhání, ale na téměř roční tyranii a šikanu nás všech, která nebere konce, ale naopak čím dál více zesiluje, takže se ke své profesi už zřejmě nikdy nedostanou.

Takže o nějaké dobrovolnosti se nedá ani v nejmenším hovořit.

V tom je totiž ta podstata, podobná socialistickým kotelnám, veřejným záchodkům apod.

Ony ty hraběcí rady se dobře říkají, pokud se zrovna nás něco podobného netýká.

Lidé se snaží poslední dobou v nebývalé míře moralizovat a poučovat, vystavovat na odiv svoji morální sílu, spravedlnost a ohleduplnost, ale já kolem sebe bohužel vidím čím dál tím více bezohledných lidí, kteří jen pro jiný názor nebo postoj k životu neváhají přát těm druhým to nejhorší.

5 0
možnosti
PC

×..., nedoplácejí....(nemělo být ukončeno souvětí).

0 0
možnosti
Foto

Někdy v r. 1967 vyšla v nějaký novinách mikropovídka. Přibližně:

"Pozoroval jsem dlaždiče při práci. Šlo jim to nádherně, dlaždice vytvářely nádherné vzory. A práce jim šla pěkně od ruky. Vždyť si také tak hezky říkali - Podejte mi, prosím, to kladívko, pane profesore - Tady je máte, pane doktore."

Američani mají takové pravidlo: Každý je užitečný, dá-li se na to správné místo.

Naše (snad již bývalé) pravidlo, že nejlepším presidentem bude truhlář, a tajemníkem krejčí, a když to nepůjde, tak si to jen vymění, ona rotace kádrů, to udělalo svoje.

5 3
možnosti
JJ

Nevím, zda máte problém s psaným textem, ale nic, o čem tady tak vtipně píšete, v tom blogu není. Že máte potřebu to tam hledat je prosím jenom vaše věc.

2 1
možnosti

Hmm, zatímco jsou u nás statisíce nemakačenků na podpoře, kterým by pomocné práce v lese nebo ve stavebnictví prospěly jako "ošípaným" drbání, vy byste tam raději poslal umělce, kteří jsou epidemií postiženi stejně, jako všichni ostatní, kterým stát poskytuje pomoc. To mají všichni majitelé restaurací a malých provozoven odejít sázet stromky?:-P

6 0
možnosti
EZ

V Jižní Koreji se na toto téma vede zajímavá diskuse. Vláda upozornila na to, že opatření proti šíření koronaviru jsou zavedená proto, aby nezkolabovala společnost. Některé lidi zasáhla likvidačně, jiní na situaci extrémně zbohatli. Tamní úřady to vnímají jako velkou sociální nespravedlnost a navrhují, aby ti, co zbohatli, poskytli část svých příjmů těm, kdo zkrachovali.

Všichni ti lidé, které v blogu zmiňujete, přišli o svoje živobytí proto, aby se ochránila společnost. Škoda, že se u nás tohle přehlíží.

3 0
možnosti
JJ

Díky za váš opravdu zajímavý příspěvek. Ano, ten argument, který zmiňujete v posledním odstavci je opravdu silný. I když i o tom by se dalo docela úspěšně polemizovat a argumentovat třeba riziky podnikání, vyšší mocí nebo dostatečnou sítí sociálních podpor v případě, když člověk přijde o práci, od podpory v nezaměstnanosti až po různé sociální příspěvky v nouzi. Samozřejmě také tím, že ta situace prozatím netrvá relativně dlouho. Řekněme, že jde vlastně o nějaký akt solidarity s těmi, kteří byli postiženi.

Nicméně o tom ten blog není a v zásadě se k tomu prozatím v diskuzi zásadně nikdo nevyjádřil. Jde o to, proč by se nemohli někteří umělci živit manuální prací a proč nastalo takové posdvižení, když si to kdysi tuším nějaký poslanec dovolil nahlas vyslovit.

2 1
možnosti
VM

Tak to je stejné jako s profesionálními sportovci. I u nich si můžeme položit tytéž otázky.

0 0
možnosti
JK

A proč zrovna umělci? Úředníci, učitelé, zdravotní sestry a tak podobně by to vzali s veselou myslí?

4 1
možnosti
JJ

Myslím, že každý, kdo přijde o práci, by to měl vzít s "veselou myslí". Pokud tedy nemá lepší možnosti.

2 0
možnosti
Foto

Problémem je, že to co se děje je násilí a na vině je všeobecná představa, že toto násilí, vůči vybraným skupinám lidí, pomůže jiným skupinám lidí, aby se nemusely tolik starat o své zdraví.

Jinými slovy řečeno, zlikvidujeme určitou skupinu, aby se jiná skupina, nemusela tolik namáhat.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS