Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

Vi on Milous vubec jeste o nejakem Kabulu?

Podle mne zna uz jen Moskvu a Peking.

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
2 4
možnosti
JJ

Víte, pane Konráde, tady nejde o to, co si Usáma zasloužil či nezasloužil a měl či neměl být takovým způsobem zlikvidován. Ten problém vidím v tom, že se válčilo 20 let!! v Afgánistánu a Usámu podporovali Pakistánci (a pokud se začtete do jeho životopisu, v tom Afiku si toho až tak moc nepobyl). No a jen těžko můžeme obhajovat ty naše "západní hodnoty" a zároveň operovat vojenskými jednotkami na území svrchovaného státu bez vědomí vlády tohoto státu, že ano. To, že Taliban má základny v Pákistánu a bez jeho podpory by to pak měli Talibanci i v tom Afiku o hodně složitější, ví úplně všichni. Tak mi tedy řekněte, proč se válčí celou dobu v Aghanistánu a Pákistán je docela v klidu.

2 0
možnosti
Foto

Neměli jsme tam vůbec vstoupit po zkušenostech z dřívějška, teď bychom nemuseli řešit odchod. Zase bude příliv migrantů, o ty z Vietnamu se postaral náš stát, tak teď jsou na řadě ostatní.

1 0
možnosti
JJ

Celkem souhlas i když si myslím, že v době vietnamské války jsme kamarádili spíš se strýčkem HO a ti Vietnamci z jihu vyhledávali spíše jiné destinace. Samozřejmě se mohu mýlit, nicméně jak vidíme kolem sebe, ti Vietnamci se umí velice dobře postarat sami o sebe a po státu toho zas až tak moc nechtějí.;-)

1 0
možnosti
JH

Ano, měli jsme se z Afghánistánu pakovat už tehdy, když v Pakistánu zlikvidovali Usámu...Fakt srandovní:-)

0 0
možnosti
JJ

Srandovní v čem? Alespoń by si zachovali tvář, protože by mohli sdělit světu, že "cíle bylo dosaženo" v hlavním bodu stoprocentně, v dalších částečně a celé by to mohli prezentovat téměř jako vítězství. Takto ztratili podporu i u té části populace, která jim na to skočila a myslela si, že jim jde skutečně o VĚC a jen opravdu "věřící" to nebudou považovat za naprostý debakl.;-D

2 0
možnosti
OD

Juro, Juro, ty liško toskánská. Úplně vidím jak Miloš namaže zheblé hnáty opodeldokem, usedne do kárky a výhrůžně mávaje španělskou holí nad hlavou je za ovací davu tlačen Ovčáčkem čtveráčkem k odvodu zatímco provolává - "Na Kábul, na Kábul."

K Afghánu samému doporučuji pro hlubší pochopení meritu akce studium unikátního dílka Joe Hellera. Catch 22 je velmi názorným popisem paradoxu, na kterém je založena filosofie amerických vojenských výprav kamkoliv.

Poté, co banda talentovaných dervišů provedla ten letecký výlet nad východem USA a úspěšně přistáli na Manhattanu a v Pentagonu, spravedlivý hněv obecného burana od Dakoty po Alabamu, od Karolíny po Oregon umožnil vhodně utratit nemalé množství peněz, vytahaných z kapes prostého Jacka federálním Taxmanem tak, aby hoši z korporací opět hezky přizbohatli.

Taková invaze je skvělý businec pro určitý okruh firem, které obstarávají wellness pro statisíce knechtů hájících principy demokracie a bojujících proti antikristovi. Doláres se kutálejí proudem, HDP roste a i ten nejzapadlejší redneck v Alabamě slyší v šustění kukuřičných palic - "We are the champions of the world.".

Šlapalo to tak úžasně, že po dvou letech si Dick Cheney a spol. lajsnuli malý melouch a v rámci boje proti všeobecnému zlu vyrazili okrást strýčka Saddáma o ropná pole. Zadařilo se přímo náramně.

Nojo, ale každá letadlová hra končí přistáním. Tak se poté, co jsou vytěženy všechny finanční i místní materiální zdroje ukáže, že pokračovat je provar a hovadina, protože na tom nikdo už nevydělá. A to je ten moment, kdy se vyhlásí celkové vítězství a moc předá místním poskokům, kteří to dříve či později přivedou do toho stavu, kdy je opět reálné vydělat na opakování.

1 0
možnosti
OD

Pro dokreslení atmosféry doporučuji soudobé dílko z kuchyně německých soukmenovců

https://www.youtube.com/watch?v=Rr8ljRgcJNM

0 0
možnosti
LB

L12i76b26o27r 12B33í17l74e23k

14. 8. 2021 17:31

No vida, už se nebude bojovat v Kábulu o Prahu, nyní se bude bojovat v Praze o Kábul, tohle nevymyslíš, hloupost současných politiků je bezmezná, podezírám je ze sabotáže, jinak to nemá žádnou logiku, prostě jenom lidem škodit

0 0
možnosti
Foto

Tak naplánovaný cíl se nepodařilo splnit, Afganistán naše demokratické hodnoty nechce, tak je třeba se zamyslet, kam zkusit tu naší demokracii implantovat. Armády zahálet nemůžou.

3 0
možnosti
Foto

Vám taky nejdou pod nos. Neračte být Talibánec? ;-D

3 1
možnosti
JL

"Odhadovaná výše přímých nákladů na válku v Afghánistánu a Iráku, kterou Spojené státy od roku 2020 financovaly dluhem: 2 biliony dolarů . Odhadované úrokové platby z těchto 2 bilionů dolarů dosud (na základě vyššího odhadu úrokových sazeb): 925 miliard USD. Odhadované úrokové náklady do roku 2030: 2 biliony dolarů.12. července 2021

Zdroj: google

0 0
možnosti
JL

Miloš Zeman je hrdina a mohl by po vzoru Švejka útočit na své židličce na Talibán - stačí ho dopravit na naši ambasádu v Kábulu, ať se předvede. ...Vojáci jsou takový zvláštní druh homo sapiens - nejsou tu od toho, aby přemýšleli, ale aby stříleli. Čekají na rozkaz a pak jdou. Záleží na politicích. George Jr. chtěl být slavný, zahájil dvě války, které pak jeho následovníci horkotěžko uzavírají, s ostudou...Je to o financích. Američany přestalo bavit lít do centrální Asie biliony, když doma na ulicích kvanta homeless s posttraumatickou poruchou ve stanech na hreoinu. Ale klid, Pentagon je ten, kdo to šéfuje a pořád zbrojí, dolary jsou. V Číně roste konkurent. Koho zajímají ti chlápci v prostěradlech a pantoflích, co se modlí 5x za den?

1 0
možnosti
  • Počet článků 118
  • Celková karma 39,37
  • Průměrná čtenost 2050x
Píšu co si myslím a myslím si co chcu.

Seznam rubrik