Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OD

Milá Juro,

ono je to tak, že zatímco Italové, Řekové, Bulhaři a nejčko i Pobalťané řeší, jak tok imigrantů zastavit, V Bruselu a okolí jsou eurokrati pod tlakem těch, kdo u kávy a avokáda "řeší problémy tohoto světa". Ono ze zdětinštělého atlantického pobřeží je to na východ mentálně daleko a víc se tam řeší, zda jedinec jedná košer v intencích místní společenské kavárny, než to, jakou opičárnu to vlastně vymýšlí.

Vrcholem jsou pak Britové, kteří pakují tisíce EUropanů, ale zároveň v tisku napadají ty "nácky z Frontexu", kteří nenechají Azíze přistát v Řecku a "bijí lidi", kteří lezou přes plot.

Řekl bych, že nezbývá než nežvanit na schůzích a potichu stavět ploty, donutit toho francouzského šaška, aby odkýval dosjednocení východu tak, aby na Balkáně nevznikaly bezpečnostní díry jako Makedonie nebo Srbsko a jasně stanovit pravidlo - pokud chceš do EU, tak dveřmi, jak tě jednou chytíme na plotě, máš utrum.

To je ovšem poněkud složité, pokud za nás v Bruselu jednají somráci, kteří se pouze snaží vydyndat pro Andreje další peníze pro hladovějící Fatru Napajedla, Poláci se snaží propagovat jejich katolický emirát a Viktorek fňuká o Trianonu a vozí se po teplometech. S touhle partou to bude těžké. Litevci jsou seriozní, nefrackují, tak je i Brusel bere vážně - takový to máš, jaký si to uděláš. Kdybychom zlegalizovali osedlé Ukrajince, máme takové statistiky imigrace, že nám nikdo nemůže nic vyčítat, ale to by nepřenesli přes srdce ti, pro které je vetřelcem i chatař z města a chovají se jako nerudní dacani ke každému přespolnímu. Ti většinou sídlí v Zadelích, do kterých se stejně nikomu nechce stěhovat. Čím větší vidlák, tím větší potřeba se omotat pletivem a nekomunikovat s nikým a o ničem.

Ono si stačí vzít příklad ze Švýcarů - ti za komoušů vyndali z lágrů doktory, inženýry a technické pracanty a zbytek vyexpedovali do Ameriky a Austrálie. Jenže my nemáme svojí politiku, my jen somrujeme dotace.

3 0
možnosti
OD

P.S. S Němci v tom nepočítejte, ti ještě pořád denně před zrcadlem kontrolují, zda jim někde na pleti neraší hákenkrojc. a pokud něco najdou, rychle to vymáčknou - wir schaffen das.

1 0
možnosti
Foto

R73o77m41a27n 59K52o53z27e44l

15. 8. 2021 23:09

Ano, jak ta dáma, co má více jmén, posílala nedávno Babiše a Okamuru, ať jdou na hranici migranty hledat a pak sama řekla, že by je přijímala.. asi jim to chce usnadnit, to hledání.

6 0
možnosti
LP

Zasloužená karma, jako vždy.:-)R^

4 0
možnosti
JJ

Začínám se pýřit!;-D;-D

0 0
možnosti
JL

Po fiasku Západu, potažmo USA, potažmo NATO a západní Evropy v Afghánistánu začnou zase sílit nacionalistické i vlastenecké a konzervativní evropské politické strany. A je to v pořádku, liberálové prostě jednu dějinnou šanci prošvihli.

9 0
možnosti
JL

Klid, uprchlíci budou téma ještě hodně dlouho. Horko, války, hlad, diktatury...toho bude přibývat. Země se vaří....

1 0
možnosti
PK

No je to výsledek úvahy, že náš světadíl musí být otevřen dokořán každému, kdo si to umane, ale je to názor zcestný a ohrožující samu podstatu Evropy. Davy lidí, kteří sem prostě nepatří - historicky, inteligencí, náboženstvím, zvyky - si osobují právo přivlastňovat si naše po staletí budované hodnoty, naše území, náš majetek, zabírají to, co patří jen nám Evropanům, a my namísto abychom je hnali mílovými kroky, strkáme jim naši nejvyšší hodnotu - domov a jeho bezpečí.

A co je potíž, že rozhodnutí o migraci není přitom na nás, ale na vládách a neziskovkách. které jsou ovšem velmi bohatě placení z veřejných rozpočtů a je smutným faktem, že se přestalo odlišovat, co je skutečná humanitární pomoc, a co bezohledná invaze .

17 0
možnosti
VE

R^ Říkám to stále. I bez ohledu na Afghánistán. Dokud do Evropy připlouvají migranti po stovkách a tisících a nevracejí se, je to stále téma a hlavně bude, jestli bude ono oteplování. U nás každou chvíli vyběhnou z nějakého kamionu a divím se, že nikdo netlačí na ochranu hranic. Že jich je jenom pár a chtějí do Německa, takže počkáme až jich budou tisíce a budou zůstávat u nás, pak to začneme teprve řešit...

9 0
možnosti
OD

Chcete "tlačit na ochranu hranic"? Tak řekněte Andrejovi, ať pošle do Řecka a Bulharska víc než pšt policajtů a deset tisíc korun.

1 0
možnosti
  • Počet článků 118
  • Celková karma 39,37
  • Průměrná čtenost 2050x
Píšu co si myslím a myslím si co chcu.

Seznam rubrik