Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

To je nějaká sebereflexe, pane autore?

1 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 3
možnosti

Působení spojenců v Afganu skončilo katastrofálně. Ale přijměte fakt, že některé věci prostě nejdou, i když se je pokusí vyřešitcelk rozumní lidé, co mají zdánlivě dobre nápady. Třeba váš typ s praskovanim poli, vypadá na první pohled rozumně, ve skutečnosti by to spoustu věcí podělalo.

1 1
možnosti
JJ

Tak mi tedy řekněte, co bylo rozumného na tom, držet tam, řekněme posledních deset, patnáct let spojenecká vojska a investovat tam neskutečné prostředky, když, dle dnešních zpráv, bylo všem jasné, že ve vládě vládne korupce, nemá podporu většiny obyvatel, zničit Táliban se nepodaří nikdy, z čehož vyplývá, že byla jen otázka času, kdy po odchodu vojsk celé území stejně ovládne a zbylé zbraně si převetme. Řekněte jedinou rozumnou věc, odhlédneme li od kšeftů ve zbrojním průmyslu, kšeftů z obchodu s drogami, či testování nových zbraní ve specifických podmínkách.

No a teď mi řekněte, kteréže věci by "podělalo" to práškování a tvrdý boj proti distribuci drog. Samozřejmě, čistě hypoteticky.

2 0
možnosti
ZZ

A jaký je výsledek 20 leté snahy ?

Stav vzájemného utkání USA- Rusko je 1 :1.

Čas zhojí rány, které tyto mocnosti utrpěly a Afgánci budou opět tam kde vždycky byli.

NATO, natož Evropa, není schopno zachránit žádný stát, jehož obyvatelé si nepřejí změnu. Pár migrantů se uchytí v Evropě, či USA, ale na samotný Afganistán to nebude mít žádný vliv.

Cíle bylo dosaženo - všichni jsme prohlédli.

(Jen kdyby se ti Afgánci tolik nemnožili).

Zde vidím značnou příležitost pomoci nové politické garnituře nejen latexovými výrobky. Vyjde to levněji a je to mnohem bezpečnější, než dodávky vojenské pomoci.

;-(;-(;-(

1 0
možnosti
JJ

Nó, protože USA s CCCP nehráli proti sobě, ale jen proti stejnému soupeři, vidím to spíš na těsnou prohru Rusáků a 0 : 3 kontumačně v neprospěch Američanů, protože se porvali a pak opustili hřiště. Každopádně, turnaj s přehledem vyhrál Táliban, který maximálně využil domácího hřiště a drtivé podpory domácích příznivců. Jen se modleme, ať si to nerozdají poražená mužstva mezi sebou o druhý flek, ať už by to bylo kdekoli...

1 0
možnosti
Foto

Pěkně naštvaně - od plic - a bez kulantních ideologických výmluv a zdvořilostních servítků. Přesně tak, jak to vidí obyčejný český a moravský občan, kterému ideologická mlha ještě nezakryla mozkovnici. Kardinální . chybu již přiznal i generál P.P., usilující o funkci české hlavy státu, prezidenta ČR. Generál Šedivý aspoň (pravdivě) vysvětlil počátky a minulost nešťastné afgánské anabáze a rozkryl karty jejich původců Za to mu patří dík. Ten druhý generál si jen kajícně sype popel na hlavu. Karma, pane Jirko. R^:-/

9 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
3 14
možnosti
ZZ

Vypadá to, jako byste chtěl kritizovat USA, potažmo celé NATO !!!

Tady vás však musím vyvést z omylu.

Není rozhodující to, co říkaly, či říkají naše sdělovací prostředky, bezpečnostní služby, politikové a armáda.

Rozhodující je to, co říká ministr zahraničí USA a toho nemůže obviňovat že lže:

Washington vojenskou misí v Afghánistánu dosáhl svých cílů – zastavení útoků na Spojené státy.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/anthony-blinken-afghanistan-armada.A210815_162638_zahranicni_kzem

Tato slova si přeberte jak chcete, ale samotný o samotný Afganistán tedy USA nikdy nešlo.

:-)

3 0
možnosti
JJ

Je zřejmé, že všechny zpravodajské služby naprosto selhaly a americká administrativa byla tak zahleděná sama do sebe, že ten vývoj událostí v AFG je natolik zaskočil, že si ani nestačili pořádně připravit, natož rozeslat, "NOTIČKY".;-) Jak to tady s oblibou prezentují moji oblíbení blogeři a diskutéři směrem k Rusku.;-D A jak jsme je jistě už dávno dostali my, proruští trolové!;-D;-D;-D

5 0
možnosti
JH

Ano, ten slogan o lhaní, je na dění v Afghánistánu jako šitý!

3 0
možnosti
OD

Milý Juro,

generálův popisek toho mála, co lampasák může pustit do civilních médií, jsem si přečetl a považuju ho za to nejlepší, co tu kdo o tématu napsal.

Mám pro tebe pár věcí k úvaze.

1. V podstatě nikdo, kdo tu horečně pálí písmena na sklo, nemá reálnou zkušenost s tím, jak to v zemích jako Afghánistán opravdu funguje. Tím dochází ke směšným zjednodušením dle toho "selského rozumu", který překládám - vím prd, ale mám názor.

2. Jakýkoliv pokus vysvětlovat děj raciem bílého muže, srovnávání s ději v postkomunistických Absurdistánech je dětinský, protože to prostě nefunguje.

3. Asi se shodneme, že valné většině písmáků jde o to, jak zaujmout místní čtenáře a "zakarmit", zatímco osud lidí tam někde na východě je jim srdečně u zadele.

Vzniká tu otázka, proč mají lidé, kteří si jinak zakládají na svém úsudku tu nutkavost ztrapňovat se dětinskými emotivními bláboly?

4 4
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 6
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 12
možnosti
JJ

Je mi vás líto, člověče nešťastná. Na druhé straně obdivuju, co všechno o mně (a ostatních "podobných lidech"), všechno nevíte.;-D

10 1
možnosti
  • Počet článků 118
  • Celková karma 39,37
  • Průměrná čtenost 2050x
Píšu co si myslím a myslím si co chcu.

Seznam rubrik