Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RH

Neměl jste na mysli spíše zmrzačit?

Pan rozhodčí by se měl zamyslet nad tím, že může spekulovat nad tématem, zda lidskost má před pravidly fotbalu přednost. V tomto případě na straně Silného je i právo (sebeobrana se vztahuje i na třetí osoby)...

0 0
možnosti
JJ

Samozřejmě, že měl. Nicméně v mém domovském jazyku valašském, má slovo "ožebračit" dvojí význam. Jednak nějakým způsobem přivést na mizinu a druhak i zmrzačit, nebo způsobit těžkou zdravotní újmu.

Ono to tak prvéj aj v životě bylo. Protože zmrzačený člověk, pokud neměl nějaké pevné rodinné zázemí, byl prakticky odsouzen k tomu, aby "chodíl po žebrotě..."

0 0
možnosti
PM

Důležité je, že nikdo nerozporuje čestně získané důležité tři body pro Zbrojovku:-/

2 0
možnosti
VB

Já ano, mělo by se kontumovat a hrát znovu.

Včetně trestu pro Zbrojovku za děkovačku.

0 0
možnosti
OD

Milý Juro,

někde jsem vyčetl, že fotbalem žiješ. Kouknul jsem na záznam a musím jen říci, že pokud je fotbal okno do duše národa, pohled do toho našeho je poněkud v posledku tklivý.

Bohužel, co, jak se dělo v Líšni i to, jak na to reagovali lidé, je smutně nepřekvapivé a zapadá to do celkové atmosféry.

Máš recht, Silný to má v hlavě správně, teď se ukáže, kolik zoufalců nebude souhlasit.

5 0
možnosti
JJ

Milý Ondro. Fotbalem opravdu žiju od čtyř, pěti let a prožil jsem s ním spoustu krásných, ale i škaredých chvil. Ovšem v převážné míře žiju tím místním, vesnickým fotbalem, ala Okresní přebor a prožil jsem si na vlastní kůži snad všechny role a situace,(snad mimo té přihřáté scény) a můžu ti říct, že mnohé z nich byly výživnější, než v tom seriálu i filmu. Proto jsem také na oslavy 90.let kopané u nás chtěl pozvat nikoli nějakou Amfóru, abych se ukázal a mohl se vyfotit s nějakýma celebritama, ale pana Sobotu, který mne nesmírně mile překvapil v jedné z hlavních rolí. Bohužel, pan Sobota vzhledem ke svému věku už tak daleko nejezdí, tak padla volba na Kubu Koháka, protože ten o té problematice naší vesnické kopané něco ví a zdál se mi jako inteligentní člověk. Mohu říct, že všechna má očekávání bezezbytku splnil (až na to, že by s nama určitě nevydržel štamprlovat ve slivovici) a měl jsem s ním úžasný zážitek v "křesle pro hosta" mj. ;-D

Ligový fotbal od převratu sleduju pouze okrajově, protože od té doby šla úroveň ligy strašně dolů (až na pár mančaftů v drobném časovém úseku) a reprezentaci sleduju jen s povzdálí, jednak abych byl v obraze, druhak si myslím, že to furt ještě patří k základním všeobecně kulturním znalostem a tak bych nerad zakrněl v té "hospůdce páté cenové skupiny", kterou máme u nás na hřišti.;-D

Jinak se (opět), v názorech prakticky nelišíme.

2 0
možnosti
MK

Ta relativizace níže, že šlo o jeden kop nebo půl kopu, že šel zleva namísto zprava, že ten idiot měl tenisky a ne boty s ocelovou špičkou apod. mě fakt baví. Souhlasím s názorem na blogu, bez výhrad. Je to otřes.

4 0
možnosti
VB

Mohl byste dát do článku odkaz na tu scénku?

1 0
možnosti
VB

Máte pravdu a toto mě nenapadlo, prostě nutná obrana.

0 0
možnosti

Klasicky vyhrocená událost, kde se média a lidé ujmou "slabší strany" a v rozhořčení plácají nesmysly. Schválně jsem si našel celý incident.

https://www.youtube.com/watch?v=kz39xmDj5BM&ab_channel=MasterMixCZ

Kopanec je zhruba v 1:50

Kopanec nebyl nebezpečný (a byl jeden), pořadatel šel po kopanci na vlastní nohy a byl schopen se bránit. Rohodně to nebylo tak, že by fotbalista pořadateli zachraňoval zdraví či život.

Co chápu, fotbalisté mají zákaz se podobných akcí účastnit, aby ještě nerozjitřili atmosféru. Část hlediště jsou bezmozci pod vlivem emocí a tipl bych si, že to vzniklo na základě dlouholetých zkušeností. I když se nám toto pravidlo teď nelíbí, bude mít své historické a psychologické opodstatnění.

Tudíž, fotbalista dostal červenou správně. Ti dva výtržníci budou své chování vysvětlovat soudci a soudce jim vysvětlí, že se nezachovali správně.

Něco jiného by bylo, kdyby výtržník kopal do pořadatele ležícího na zemi či ho vysloveně ohrožoval. Tady by ochrana zdraví musela být nadřazena pravidlu o nevměšování.

2 5
možnosti
JJ

Ano, na vámi uvedeném videu je vidět "pouze" jeden kop. Ten, mj. nedostal ten starší pořadatel, ale pořadatel stojící, který šel k zemi až když Silný "bezmozka" chytil do kravaty, vlekl pryč a ten "bezmozek" pořadatele nepustil a až poté strhl k zemi. V komentářích zúčastněných zaznívá, že "fanoušek" Zbrojovky kopal do ležícího, staršího pořadatele. Nikde není video, co předcházelo zákroku Silného. Podle chování a agresivity útočníka je zřejmé, že pokud by Silný nezasáhl, k dalším útokům na pořadatele by určitě došlo, protože to sami nebyli schopni zvládnout, Takže považuji vaši úvahu za naprosto zkreslenou. Ale můj blog nereaguje pouze na samotný incudent, ale především na celou situaci kolem. Tedy chování trenéra, televizních komentátorů a v neposlední řadě hráčů Zbrojovky, kteří nezaváhali svým "fans" poděkovat a funkcionářům, kteří se raději nevyjádřili vůbec.

1 0
možnosti
FN

Jak už někdo někde napsal, v hierarchii práva má zákon přednost nad vyhláškami, směrnicemi, pravidly... Takže pokud jakékoliv pravidla fotbalu brání tomu, aby sportovec chránil přímo ohrožené zdraví či život svůj nebo jiné osoby, jsou taková pravidla protizákonná.

Podle trestního zákona, podle kterého policie ty fanoušky řeší, se jedná o klasickou nutnou obranu, podle které nelze toho obránce potrestat.

Pokud tedy za ochranu zdraví jiné osoby na níž byl páchán trestný čin při sportovním utkání, nelze podle zákonů teto země ochránce potrestat,,, je nesprávné a nedůstojné, aby mu byl ve sportovní komuně, udělován trest vysoké pokuty nebo zákazu činnosti.

11 0
možnosti
JJ

Souhlasím na sto procent!!R^

0 0
možnosti
JN

Slovy klasika: Bylo by to k smíchu, kdyby to nebylo k pláči...

Za článek samozřejmě karma. R^

9 0
možnosti
  • Počet článků 118
  • Celková karma 39,37
  • Průměrná čtenost 2050x
Píšu co si myslím a myslím si co chcu.

Seznam rubrik