Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

Pořád se tu adoruje americká armáda, jako by Československo osvobodila právě ona. Jen pár čísel : při osvobozování padlo 116 amerických vojáků. Přitom jen rumunských padlo 33 241 a o tom se nemluví vůbec. Sovětských bylo zřejmě zanedbatelných 139 918.

1 0
možnosti
JK

Tak o rumunské armádě se nemluvilo nikdy, ani za soudruha.

2 0
možnosti
JV

Hezky napsáno! Pamětníků ubývá, tak se zase historie vesele upravuje.

2 0
možnosti
JK

Takže je celá historie vlastně přepsaná, ono moc pamětníka třeba Jana Husa už taky žít nebude.

0 0
možnosti
Foto

Praze umírali povstalci a sověti zakázali armádě USA vyrazit na pomoc. Sověti zakázali našim letcům startovat z Holadska s letadly naloženými s pomocí povstalům. Komunisté v Praze v Národním výboru, který řídill povstání odmítli americkou pomoc povstání. Byli navštíveni důstojníky USA s dotazem, zda chtějí, aby armáda USA povstání v Praze pomohla. Bylo to odmítnuto. Jak řekl Smrkovský. Pomoc jsme odmítli, protože bylo politicky nepřípustné, aby někdo jiný, než sovětská armáda osvobodila Prahu. Přitom sovětská armáda se ku pomoci neměla a ku Praze vyrazila v době, kdy byla válka ukončena a německá armáda už v Praze nebyla.

15 6
možnosti
GK

Praze umírali povstalci a sověti zakázali armádě USA vyrazit na pomoc. 😂

Proc americani a jejich spojenci neosvobodili Berlin a taky Prahu za to podekujte Eisenhowerovi. Doporucuji jeho knihu Crusade in Europe - A personal account of world war II.

Dal doporucuji neco nastudovat o operacich Overlord a Eclipse.

9 3
možnosti
Foto

Milý pane armáda za první republiky ani armáda bolševická neznala pojem rozvědčík. Prostě bolševická armáda neměla rozvědčíky. Víte oni se dochovali depeše- stížnosti ve kterých si naše vláda stěžuje, že sovětská armáda znásilňuje, ženy, děti, stařeny, krade loupí a vraždí.Ti co tohle zažili o tom vyprávěli. To nemluvím o tom, že sověti rabovali naše továrny, kradli naše patenty a odváželi si z našich bank měnu. Třeba Chemička v Litvínově, kterou postavili Němci a byla německým majetekme jsme jim museli zaplatit a na vyžádání jsme jim museli dát dvě vily v K. Varech a hotel Imperiál, který nám později Chruščov vrátil Byli jsme jediná země, která v Evropě platila pobyt sovětské armády. Armáda USA si pobyt u nás hradila sama. Sovětských vojáků díky tomu u nás příbývalo a díky USA byli donuceni od nás odejít ve stejnou dobu jako armáda USA. Po jejich odchodu, bylo zjištěno, že nás parádně okradli. Naše vláda požadovala vrácení těch peněz, které sovětská armáda čerpala neoprávněně a odpověď byl vstyčný prostředníček. Vyjmenujte mně vesnice, které německá armáda vypálila při ústupu k Americké armádě.

9 4
možnosti
OD

Milej Juro,

ono je to trochu složitější. Já naprosto chápu, že vy Moravci to vidíte jinak než Bémové z Plzně či my Pražané.

Nikdo netvrdí, že Sověti na Moravě "neosvobozovali" po cestě od Vídně nebo po cestě do Berlína.

Nikdo nepopírá nacistický teror na lidech ve zmíněných obcích.

Problém je v tom, že to, cos napsal, nám vtloukali do hlav naši komouši a ti byli jediní, koho tu Sověti opravdu osvobodili. My ostatní jsme jen změnili symboly totality a místo hakenkrojce jsme tu měli vercajk na rudém pozadí.

U vás zabíjeli skopce a přebírali území, u nás už jen převzali území a za pár let moji předkové skončili ve stejných celách, ze kterých je dostal konec války s novým trestem, tentokrát od té hladové rudé české verbeže, která převzala moc - za podpory sovětských poradců.

My dějiny nepřepisujeme, jen je vidíme jinak než soustruh hydrocefalik Zdeněk Nejedlý.

1. Mnichov - byla tu "zrada" nebo jen zoufalá politika EB, který se spolehl na podporu Británie, která nikdy nesouhlasila s rozpadem Kakánie a vojenskou pomoc od Frantíků, kteří od Slavkova projeli všechny války, kterých ze zúčastnili?

2. Rudá armáda tu neprolila ani litr krve pro nás, oni jen dobývali vše po cestě na Berlín. Smiř se už jednou s tím, že o tvůj mír tu nikdo nebojoval, to jen soldáti zabírali další kus Evropy pro cara Josipa.

3. Nikdo nepopírá nacistické zločiny, Heydrichiádu jsme si v Praze dali do plných, Petschkárna praskala ve švech, v Kobylisích se střílelo jako na frontě a sekera na Pankráci jen hvízdala, takže nikdo netvrdí to, co ty píšeš. Vy kverulanti rádi přeháníte. My jen nechceme pokračovat v bolševické tradici každoročních "svátků protiněmecké nenávisti". Ti, kdo tyto zločiny páchali, jsou dávno pod drnem a dnešní Němci s tím mají pramálo společného. Ti spíše vypadají, že si konečně dají ten sozialismus bez přívlastku.

19 5
možnosti
OD

4. Pražské povstání bylo proti náckům v uniformě, kteří po cestě na západ chtěli v Praze udělat to samé, co udělali u vás na vsích. Tak naši tátové vzali flintu a šli jim v tom bránit. Náckové narazili a většina pochopila, že jediné, co musí, je vypadnout na Rokycany, protože Stalin si otestoval, že Truman je blb a tu Prahu nevezme, tak poslal soldáty, aby zabrali to, co se mu nechtělo dobývat, protože se říkalo, že Armeegruppe Mitte je velká a neporazitelná. Berlín byl cíl, Praha ho nezajímala a pravděpodobně doufal, že náckové poslouží jako ve Varšavě. Přišli den po válce, pár desítek jich padlo v boji s nepřítelem, stovky pak v boji s flaškou a gravitací. Okradli nás o hodinky a bílé Rusy, které okamžitě posbírali a buď rovnou zabili nebo poslali do lágru, pak stáhli knechty, abychom je nenakazili buržoazií a nechali tu soustruhy rádce těm "hrdinům", kteří po letech chlastu v Mockbě přitáhli převzít moc.

Ti nás pak osvobodili od gruntu, mlejna, voroplavby a pár stovek hektarů, které neutopili v přehradě. Herojové.

Juro, prostě to vidíme každej jinak, co s tím uděláš? Budu pro tebe "zrádce a kolaborant" a taky mne pošleš na převýchovu do lágru? Váš guru Vidlák tak občas píše....

Já jen, že až s tím přijdete, tak nebudu žádat o azyl jako ti, které mi vyhnali komouši z domova, ale poctivě vyčistím a nabiju kvér a počkám na vás ve vratech.

18 5
možnosti
RP

Tak komunisty volili hlavně v Čechách 32 - 56%. Na Moravě získali 30 - 38%. V Plzni 44,8%, a to je osvobodila US armáda.

3 0
možnosti
JK

To by se dalo vysvětlit tím, že právě v pohraničí s Německem se po odsunu rozdával majetek po předchozích obyvatelích.

4 0
možnosti
JR

J60a18n 91R91á50ž

13. 5. 2023 16:22

Měnit historii šlo tak pěkně komunistům, tak proč to dnes nekopírovat?

10 4
možnosti
AT

Na pana Jurčáka tu byly dnes nejméně dvě otázky kdo a kde konkrétně mění či přepisuje historii. Neodpověděl. Možná budete vy sdílnější?

9 6
možnosti
Foto

Přečtěte si kodex blogera, Jurčáku. Pro připomenutí.

"Kodex blogera:

Na titulní straně blog iDNES.cz nemohou být:

články, jejichž titulky, perexy nebo perexové fotografie jsou zavádějící a s obsahem článku souvisí buď okrajově, nebo vůbec".

Tento kodex jste porušil a je zajímavé, že s tím redakce nic nedělá.

9 17
možnosti
JJ

Je čas posloužit dobré věci a vše nahlásit, krásná paní. Víte, Jandová, mohl bych říct, dle příkladu našeho skvělého krále signalizačních techniků, že je to jen taková metafora. Nicméně vám to zkusím vysvětlit i když vím, že to bude ve vašem případě velmi složité. Takže, věc se má tak, že ačkoli všichni inteligentní a správně orientovaní občané jako vy, naprosto přesně vědí, že v osmašedesátém nás okupovali rusáci, (ti s iQ větším než 107 dokonce ví, že to byli ruSSáci!), tak v pětačtyřicátém, při osvobozování to byla maximálně "sovětská vojska" (mj. jak se můžete přečíst i tady, v podstatě nešlo o osvobození, ale o okupaci), občas se zdůrazněním, že šlo o vojska "ukrajinských frontů" a Prahu s okolím vlastně osvobodili Vlasovci. Pokud si někdo dá tu práci a podívá se třeba na programy veřejnoprávních médií, tisku či nějakých veřejných oslav, tak jen naprostý ignorant může oponovat v tom, že by někdo informoval o podílu sovětské a Svobodovy armády na našem osvobození alespoň v poměru pdesát na padesát a vůbec si netroufám chtít, aby to bylo v poměru, jaký si zasloužili. No a co se týká těch "Němců", ukažte mi nějakou zprávu, článek, nebo blog, který by všechny ty hrůzy dával za vinu "Němcům"! Prakticky vždy se jedná pouze o "německé nacisty a fašisty". (O tom byste se také dočetla v blogu, takže titulek nemůže být zavádějící. Myslím, že admini tohoto prostoru to pochopili správně a mají naštěstí více rozumu, jako vy). Zatímco u "Russáků" se s tím prakticky nikdo nemaže a nikdo se nad tím nepozastaví. takže nemohu za to, že vaše inteligence není sto to pobrat. to je také poslední příspěvek, který vám věnuji, protože mrhat čas takovýmto zbytečným způsobem opravdu mrhat nemíním.

18 8
možnosti
IS

To dalo práce. A přitom je to taková blbost.😂

10 4
možnosti
PB

..... vono jit u tech mediálně progresivních blábolů do hloubky, pak by sa aj prezident Pávek musel studem propadnout. Von sa na tem Vítkově s tema "Ukrajinskejma frontama (?)" tak urval, až sám sebe přesvědčil, že to tady fakt osvobodili Ukrajinci! Nojo, ale mediální linka byla nastavena na "dobytí", nikoliv osvobození, což ve finále z Pávkovy hrdinný "ukrajinský fronty s Ukrajincama" vtipně zrobilo dobyvatele!,- ...... vot eto paradoxy,- žejo!

8 12
možnosti
JJ

To je jedna z věcí, která mne přiměla k napsání tohoto blogu. Ovšem nedoštudovaný rozvědčík a kovaný komunista, předseda ZO KSČ Pávek, má možná problém z pamětí, nebo byl v časové tísni a tak použil některý z projevů, které má připravené na některé z akcí na téma "Sláva Ukrajině" . Jen k tomu přidal na začátek pár uvozujících větiček, aby to nevypadalo až tak moc divně. Ale možná jen nastínil, jak to bude bývat na příštích oslavách standartem, jen se ty úvodní větičky prostě vypustí. Dobrá byla v úvodu i ta probíjející se "Šermenova armáda"... Takový typický projev zeleného gumáka, který otcovsky promlouvá ke svému útvaru, jaké jsme poslouchali na vojně při PŠM. Tak na úrovni menší radistické roty.

14 14
možnosti
  • Počet článků 118
  • Celková karma 39,37
  • Průměrná čtenost 2050x
Píšu co si myslím a myslím si co chcu.

Seznam rubrik