Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZZ

Bohužel právě současné dění ve Francii jasně ukazuje, že povolení nelegální migrace, bylo prvním krokem do pekla.

Dokonce i generální tajemník německé vládní proimigrační strany FDP - Bijan Djir-Sarai v neděli 2.července 2023 v důsledku masivního řádění imigrantů ve Francii, prudce otočil kormidlem strany, a bez skrupulí prohlásil:

Díváme se na Francii, a ptáme se sami sebe: “Je to hrozba i pro nás?”. Ano, (imigrace) ohrožuje naši vnitřní bezpečnost! Politika v Německu by se měla intenzivně zabývat těmito událostmi ve Francii. Nekontrolovaná imigrace a obrovské deficity v integrační politice už ohrožují naší vnitřní bezpečnost!

Teda nevím co jsou to ty obrovské deficity v integrační politice, nicméně by EU měla okamžitě přestat financovat Frontex a všechny další převaděče a naopak zavést tvrdé tresty za tuto nelegální migraci.

Od r. 2014 EU proti nelegální migraci nic neudělala a naopak ji stále všemožně podporuje.

3 0
možnosti
LH

Levičácký rozpor: migranti jsou sice inženýři a lékaři, co nám vydělají na důchody a obohatí naši kulturu, ale zároveň musíme být hrozně solidární a pomáhat a platit zemím, které jsou zřejmě obohacené až trochu moc. Dává tohle někomu smysl?

12 0
možnosti
OD

Prokopů Velikých je opakovaně plná tribuna na Venclu, jen chybí ti Sirotci, kteří si za ně půjdou lehnout k Lipanům.

0 2
možnosti
OD

Ale ale, to je horké krve...

Tuhle pohádku o dobytí Česka slimáky už posloucháme skoro deset let a ejhle, ono se to nějak, přes veškerý verbální odpor minulé vlády, stejně děje. Oficiálně jsme všechny odmítli, realita je ovšem úplně jiná. Běžným pohledem na ulici v dnešní Praze uvidím minimálně sto tisíc cizinců, kteří jsou tu na návštěvě - a je jedno jestli z Hradce nebo Lisabonu nebo Sydney. Pak je tu spousta lidí neurčeného původu, kteří pracují na ulici jako obsluha služeb všeho druhu a všichni tvoří populaci, komunitu a kolorit života ve městě. A kolem toho poletují schvácení domorodci v honu za čímkoliv. Překvapivě s těmi lidmi mluvíme, srovnáváme to, co mají doma s tím, co vidí zde a zcela normálně žijeme v tom, že někdo je místní, někdo z Kladna, někdo z Moravy, jinej ze Slovenska, Ukrajiny, Balkánu, Evropy nebo Asie.

A teď si to srovnej s tím, co žiješ a s kým to žiješ tam, kde to žiješ. Vše je jinak. Já mám svět před barákem, ty na netu a v televizi. Každej ho vidíme jinak. já pohledem z křižovatky, ty, jak tě čtu, někde od humen, kde hodláš oplotit katastr a vybírat obecní mýto pro každého citzince, který projíždí.

A cizinec je každý, kdo není našinec. Od okresu výše.

Ty vyvádíš jako mameluk s vlastivraždou, já vidím realistický pokus vyhnout se dovozu exotiky dovozem příbuzné krve z okolí, ale to u tebe neprojde, protože ti, kdo hubou ne a skutkem ANO, teď vřeští na poplach.

Brno žije z hitech a universit, tam je to Babylon. Profa v tom žil, tak mu leccos, co je pro tebe orientální, přijde normální. Stejně to dopadne v Ostravě, tam to směřuje stejným směrem.

Je jen na vás kolem, jestli chcete konzervovat skanzen minulého věku, ale kolem vás se mění svět a co se nezmění, to zaniká.

Já vím, jen to doklepat po staru, jen pár let.... Ale ne takhle, vřískáním jen odradíš všechny, kdo vlastně nejsou proti tobě.

0 10
možnosti
FL

Jestli ti rozumím, chceš říct, že migrace vlastně není problém?

8 0
možnosti
Foto

Tak do Rakušana tento postoj nepřekvapuje. Když byla naše republika u soudu za odmítání kvót, tak byl na straně EU, řekl, že se vláda zachovala moc populisticky. STAN jsou velcí zastánci EU a už se prověřilo, že velký zastánce EU je vždy benevolentní k migraci. A že jsou velcí zastánci EU, to jde pochopit, protože starostové budou mít vždy rádi dotace EU na obce, EU si je tímto kupuje. Ale Petr Fiala před lety jasně řekl, že žádný bruselský recept fungovat nemůže.

8 0
možnosti
FL

Fiala své jasné a zásadní postoje lehce mění, jak se mu to hodí. V tom co říká je nevěrohodný, už na základě volebních slibů ODS. Přemýšlím, jakou on mohl mít motivaci že tohle podepsali? Nejspíš mu šlo jenom jenom o ten evropský finanční příspěvek za Ukrajince do rozpočtu. Že za 20 let kvůli tomu bude vypadat Praha jako dnes Paříž, je mu úplně jedno, státník jako stehno. Zajímavý je i soudruh Pávek, kterému to nestojí za zmínku.

11 1
možnosti

Ono by to chtělo zbavit se emocí a začít trochu myslet. Ta nová dohoda EU o imigraci je nakonec docela rozumný kompromis. Nebudou žádné povinné kvóty na příjem imigrantů a těm zemím, které budou imigrací nejvíce zasaženy, budou ostatní státy finančně přispívat. Česká republika by byla této povinnosti zbavena vzhledem k velkému počtu ukrajinských uprchlíků. Na souhlasu s takovou dohodou nevidím nic jidášského.

3 12
možnosti
FL

S tím myšlením začněte u sebe: Nebudou kvóty, jenom nám řeknou kolik bychom jich měli přijmout, nebo za kolik budeme muset platit příspěvek - v čem je to podle vás jiné než kvóty?

Finanční příspěvek můžeme očekávat každoročně např. desítky miliard, umíte si to představit, k čemu se to zavazujeme?

ČR toho byla zbavena do konce války na Ukrajině, která skončí do roka.

11 0
možnosti
JV

P.Jurčáku solidarita s prakticky celou EU je hadra, ale ždímat ji je OK. Dobře, že se Česko neorientuje podle těch dvou hnusech, kteří kdyby měli kule, tak vystoupí z EU . To, ale samozřejmě nee. Ty miliardy €uronů by byly fuč.

1 12
možnosti
Foto

A to ještě Vít Rakušan prohlásil, že se polský, slovenský a maďarský prezident postavili proti našemu (světovému lídru?) Fialovi - tím , že oni, na rozdíl od něj, hájí zájmy vlastní země, občanů, kteří je zvolili? Nad tím už zůstává rozum stát. Karma.

9 4
možnosti
Foto

Omluva. Polských a maďarských premiérů. A Slovenský se zdržel hlasování. Díky.

5 2
možnosti
LH

Dobře napsáno. To budou zas ziegleroflašky řvát.

14 5
možnosti
JD

Nebudou, jelikož sem nepřijdou. Bojí se!

3 5
možnosti
Foto

J66o87s87e48f 85B20á32r54t29a

30. 6. 2023 22:55

Pěkně jste ty naše Jidase zhodnotil.

20 0
možnosti
JJ

Kdybych je měl zhodnotit tak, jak by si opravdu zasloužili, byl bych doživotně vyobcován z tohoto prostoru.😉

13 1
možnosti
Foto

Debata o migraci ztroskotala, protože se proti ní postavili premiéři Mateusz Morawiecki a Viktor Orbán. Oba lídři hlasitě protestují proti připravované migrační reformě Evropské unie, která počítá se zavedením principu flexibilní solidarity mezi státy EU.Závěry Evropské rady se migračí reformy a vnitřních azylových řízení týkat neměly. Jejich cílem bylo vyjádřit se k vnější dimenzi migrace, tedy vyzvat k posílení boje s převaděči a posílení spolupráce s třetími zeměmi tak, aby se nelegální migranti na cestu do sedmadvacítky ani nevydali.Český premiér uvedl, že kromě vnější dimenze závěry měly počítat také s výzvou na navýšení finanční pomoci státům, které se starají o uprchlíky z Ukrajiny a to se týká nás a Polska.

0 13
možnosti
JJ

Mrkněte na ECHO...

8 0
možnosti
  • Počet článků 118
  • Celková karma 39,37
  • Průměrná čtenost 2050x
Píšu co si myslím a myslím si co chcu.

Seznam rubrik