Foto

J22o66s31e14f 14B78á83r10t57a

13. 3. 2024 12:28

Lipavský mi ani nepodal ruku, říká velvyslankyně Filipi o konci v diplomacii. V Sýrii pomáhala i lidem z vězení

Zdroj: https://www.lidovky.cz/domov/velvyslankyne-filipi-syrie-asad-damasek-usa-britanie-lipavsky-havel-zeman.A240308_231747_ln_domov_lvot

Foto

J85a59n 92Š20i33k

13. 3. 2024 13:32

Kdo schvaluje estébácké praktiky, sám je ve svém životě používá. Což velmi dobře víte, že...Hezký den

Foto

Pane Šiku, nejsem vyznavačkou A. Babiše, ale těchto praktik nevyužívá jen on, ale ostatní - ti co se holedbají tím, že jsou ti praví demokrati, U nás se totiž měří dvojím metrem. Ti co to nevidí jsou buď slepí, anebo fanatici. My tu dnes již nemáme demokracii, ale jak se vyjadřoval K. Kryl

-, demokraturu. A co je demokratura? "Demokratura je neologismus složený ze slov demokracie (demos – lid; kratos – vládnout) a diktatura (z latiny: dictator), který označuje diktaturu vydávající se za demokracii.[1] Termín pravděpodobně definoval švédský spisovatel Vilhelm Moberg v roce 1965, který jako demokraturu chápal režim, ve kterém jsou média využívána k manipulaci s veřejným míněním za účelem, aby si občané mysleli, že žijí v demokracii." Wíikipedie). Toho jsme se po 34 letech od "sametové" dočkali. Bohužel. Ještě že my naštěstí pamatujeme... ]

Foto

Babiš hledal zastání u lidí, kteří měli informace a vliv, a „zalovil“ v řadách bývalé StB. Obklopil se jejími exdůstojníky, z nichž několik pak zaměstnal. Tito lidé, ač museli ze státních služeb po roce 1990 odejít, si udržovali kontinuitu a vztahy s klíčovými postavami novodobých resortů vnitra a policie. Nejvíce věřil Babiš právníku Liboru Širokému. Ten pracoval u StB v odboru, který měl na starosti „ideodiverzní centra a emigranty“. Podle badatelů se tento odbor zaměřoval na ukrajinské nacionalisty a měl nejtěsnější spolupráci se sovětskou KGB. Další Babišův člověk z StB, Jozef Kubů, strávil podle dochovaných materiálů konec roku 1989 na školení KGB v Moskvě. A i když už v Agrofertu nyní nepracuje, je Babišovi stále nablízku. V roce 2014 se stal členem pražské buňky Babišova politického hnutí ANO. Celkem se kolem Babišova impéria po celou dobu jeho trvání objevilo nejméně dvacet bývalých důstojníků nebo agentů StB.

Foto

Babiš jako kandidát tajné spolupráce uvedl, že plně chápe potřebuje boje proti činnosti vnitřního i vnějšího nepřítele zaměřené proti zájmům ČSSR.“ stojí dále v záznamu. Babiš dle záznamů agentům StB řekl, že spolupráci s nimi vítá. „Zdůraznil, že v minulosti po prvním kontaktu uvítal možnost kompetentním orgánům poukázat na nedostatky, s kterými se při práci setkává a které poškozují naše národní hospodářství,“.Babiš se ale také bál, aby se jeho styky s StB neprovalily. „Vyjádřil spokojenost s dosavadním způsobem setkávání se. Ale současně vyjádřil obavu z odhalení styků s Bezpečností, což by ho značně poškodilo v práci.“ stojí ve spisu. Estébáci dále po Babišovi chtěli další informace.

Ptali se ho například, jak jeho okolí reagovalo na úmrtí sovětského vůdce Brežněva. „Kandidát byl dále vytěžený k ohlasům na smrt soudruha Brežněva.“. Co Babiš vypověděl, nevíme. Části „spisu Bureš“ byly totiž skartovány. K jejich zničení došlo dle záznamů 4. prosince 1989, čili necelé tři týdny po Sametové revoluci.

JJ

Děkuji touto cestou všem diskutujícím. Zvlášť těm, kteří sice už dávno pochopili, že neumím psát nic jiného, než zmatené kraviny plně pravopisných chyb, ale i tak mi zachovávají přízeň. Děkuji panu Flaškovi za inspirativní blog, panu Burianovi za nastavení zrcadla Babišově řečnickému neumětelství a přiznám se, že jsem pochopil, co říkal. Nicméně porozuměl jsem i panu Burianovi, který si cení více formy a způsobu, než obsahu a ukázal nám všem, že není složka, jako složka. Děkuji za hojnou účast i všem členům uličního výboru, zvláště těm, kteří můj blog opravdu přečetli, byť to bylo s odporem. Obzvlášť pak vítám účast nově příchozích jedinců z té správné strany demokratického spektra voličů, kteří mi přátelsky přišli ukázat, jak se mýlím a kde hledat pravdu. Jen bych poprosil kontakt, kdeže se rozdávají ty notičky a kdo mi za ty moje nesmysly bude platit. Děkuji i za přání hezkého dne, která se vyplnila. I díky vám, přátelé. Na závěr bych pak poděkoval i těm několika pomýleným jedincům, kteří NIC NEPOCHOPILI a chodí si sem vždy pouze poplakat a vylít žluč, frustrováni svými neúspěchy a zbytečným životem. Děkuji tedy ještě jednou za shovívavost těm správným demokratům, kteří nám, nevzdelaným a neúspěšným frustrátůmvzdy rádi přijdou vysvětlit, že fialová prosperita je lepší, než Babišovi drahota a co je dovoleno Jovovi, není dovoleno volovi. Děkuji všem a přeji hezký den.

JJ

Omlouvám se za překlepy, neb mám dojetím nad tolika inspirativními příspěvky zamžený zrak a písmo na mobilu je pro mé prsty i zrak opravdu malé.

Foto

Prosím, co tedy je ta správná demokracie? Pochopil jsem, že Babiš. Je tak?

Foto

Stejně jako níže pan Rogl ani já nerozumím tomu Vašemu rozvernému posměchu na adresu těch "správných demokratů". Tahle již dávno nudná neadresná ironie jako by měla navozovat představu o zaslepených a nekritických občanech, v jejichž srdcich Babiš buď nikdy nebyl nebo z nich byl časem vyvržen, zatímco cokoli řekne kdokoli z protilehlé party, přijímají s posvátnou úctou a důvěrou. Já takové troubelíny neznám, i když odhaduji, že existují alespoň v podkritickém množství.

Foto

No už je to tady. Hlavní sdělení není o tom, že někdo chtěl kompro na něčí děti. O tom pokud možno ani slovo. Těžiště kritiky se bude odvíjet od toho, že to byl soukromý mail a jeho zveřejnění je přeci všivárna, podraz a ohrožení republiky. Instrukce už jsou zřejmě uděleny.

Přitom ten mail uveřejnil člověk, který je v komisi jednoho místního zastupitelstva za ANO. Čest slušným výjimkám!

JP

Jak jste přišel na to, že někdo chtěl kompro na něčí děti? Tak jste to pochopil? Pak se ovšem divím, že tak často používáte hlášku o mozečku, který není schopen něco pobrat. Vzhledem k mládí pana ministra by se museli sběrači kompromitujících materiálů poptávat nejspíš v mateřské, maximálně základní škole.

DR

"Demokracie je totiž pouze tehdy, pokud si voliči zvolí ty správné demokraty!"

Naprosto trefné.

JK

Jo pravda, ta bolí, zejména lháře Babiše. Netušil jak schopným a váženým se Lipavský stane, taky umí kultivovaně trefit hřebíček na hlavičku. To skutečně prokaučoval, proto neměl založenou složku. Kdo může za to, že sám vůdce udělal chybu?. Ten vztek ze sprostého e-mailu jen srší a oddaní zaslepení stoupenci kopírují vztek svého vůdce, dokonce se předhánějí v předvádění toho rozhořčení. Jak si může někdo dovolit dělat cokoliv bez svolení vůdce, když jsou všichni proti němu přece jen nuly, i míň.

  • Počet článků 118
  • Celková karma 39,37
  • Průměrná čtenost 2050x
Píšu co si myslím a myslím si co chcu.

Seznam rubrik