Selský rozum

Proč věřím více instalatérům a uklizečkám, než mnohým vysokoškolsky vzdělaným "elitám". Třeba dnes mne zaujali švédští vědci. Přišli na to, že nejlépe zachráníme svět, pokud budeme mít méně dětí. Jak jednoduché!  

Trochu se to sice bije s tím, co tvrdí jiní vysokoškolsky vzdělaní vědci. Že současná porodnost v Evropě je nízká. Že populace stárne a nebude ji mít kdo živit. Ale jen zdánlivě. Protože celkem vzato, když se o ty staré a nemohoucí nebude mít kdo starat, tak dříve zemřou a nebudou za sebou zanechávat žádnou „uhlíkovou stopu“, jak píší vědátoři. No a ti mladí, kteří už dnes úspěšně pracují na tom, aby se průměrná porodnost přiblížila k jednomu dítěti na jednu ženu, díky osvětě dnešních genderově i jinak vyvážených médií, jistě poslechnou rad švédských vědeckých pracovníků a sníží porodnost o ten jeden doporučený kus. A tak se brzy přiblížíme vysněnému ráji na zemi: nikdo z lidí tady nebude zanechávat žádné stopy, natož pak uhlíkové!  Samozřejmě, planetu budou poněkud devastovat další živočichové, např. stáda skotu, která se budou volně popásat na nekonečných pastvinách a nadále budou svobodně vypouštět své plyny, plné metanu a oxidu dusného. Ale to bude jedno, protože planeta bude zachráněna od svého největšího ničitele. Bože, jaká to bude krása, dýchat ten čisťoučký vzduch a čekat, až z moře opět vyleze nějaká paryba, které bylo ve vodě těsno a tak jí narostly nožičky. A všechno začne od začátku. Ale to bude trvat dlouho a ostatní zvířátka si tady budou žít tisíce a tisíce let na čerstvém vzduchu a budou se množit a milovat, jak nám to všichni ti ochranáři neustále předkládají.

Samozřejmě, trochu to těm vědcům budou kazit ti instalatéři, zedníci, selky a třeba i uklízečky. Bavil jsem se s některými nevzdělanci jako jsem já a říkali, že je to prý blbost. Vědecké práce nečtou, no a pak se občas množí „nikoli jen klamně“, jak říká náš kandidát na prezidenta. Ale já věřím našim „elitám“. Že jim to nějakou přijatelnou formou vysvětlí. Že nemít děti je nejenom pohodlné, ale vlastně i záslužné! Použij kondom – zachráníš čisté ovzduší! Sniž porodnost o sto procent – zachráníš ozónovou vrstvu! Single proti uhlíkové stopě! Rodina – záhuba lidstva! To budou ta správná hesla, která budou paní učitelky v rámci ekologické a nerodinné výchovy věšet na nástěnky.

Myslíte si, že přeháním? Byl bych rád, kdybyste měli pravdu.

P.S. Méně všímavé čtenáře prosím, aby si všimli v perexu těch uvozovek. Děkuji.

 

Autor: Jiří Jurčák | čtvrtek 13.7.2017 22:12 | karma článku: 30,23 | přečteno: 1265x
  • Další články autora
  • Počet článků 118
  • Celková karma 39,37
  • Průměrná čtenost 2050x
Píšu co si myslím a myslím si co chcu.

Seznam rubrik