Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VF

Byla by to možná prča, kdyby to nebyla tragická realita. Vazalská neokoloniální gubernie je reprezentována loutkami satrapů vyčnívajících z pozadí novodobých kolonizátorů. Dobře nám tak.

9 0
možnosti
ZD

To co jste napsal zní hrozně, ale daleko k tomu není.

1 0
možnosti
OU
JN

Jednak tam má být "psy" (pan Jurčák to má na rozdíl od Vás v textu správně), a navíc mi člověk, který by se takovým tvrzením doslovně řídil, nepřišel zrovna moc racionální. ;-)

5 1
možnosti
LP

Pane autore, pan Lipavský, s nasazením vlastního života, bojuje za svobodu nás všech. I té vaší.!! Už nebudeme pohůnci a lokajové Říše Zla. Nenecháme se zastrašit děsivým útokem ve Vrběticích. Pošleme jasný a nekompromisní vzkaz do Kremlu a na Hrad - není zde místo pro přisluhovače ruské páté kolony.!!!!

16 0
možnosti
ZD

Tak je to správně! Pořádek musí být zajištěn nasazením života! A místo volby státního ptáka bychom měli na panu profesorovi žádat, aby vláda určila místo kde se bude možno pod dohledem kamer svobodně semknout za zajištění světového míru. Zatím žádný srozumitelný signál nevyslal.

1 0
možnosti
Foto

Pane Milane Šťastný, až teď jsem si všimla, že jste tady Šťastní í dva. Jsem tomu ráda.. Je to optimistické příjmení. Zdravím. R^

0 0
možnosti
MK

Lipavský, myš, která řvala.

13 0
možnosti
AL

Jak řekl Václav Havel, naděje není přesvědčení, že něco dobře dopadne, ale jistota, že má něco smysl bez ohledu na to, jak to dopadne. Naděje je i to, že vydržíme u demokracie a raději budeme tuto zahrádku neustále opečovávat, než abychom ji opustili a nechali ji zarůst bolševníkem.

Je třeba si neustále připomínat, co říkal už Masaryk: „Nesprávné je dělat rozdíl mezi mravností velkou a malou, přesvědčení, že politik se v zájmu státu nemusí a nemá ohlížet na mravní zákony. Člověk, který lže a podvádí v životě soukromém, často lže a podvádí také v životě politickém a naopak. Nevěřme korupčníkům slibujícím zatočit s korupcí. Jen člověk slušný bude slušný vždy a ve všem. Bez všeobecného uznání mravních základů nelze spravovat žádný stát.

Vždy budu mít větší důvěru v morálně nezkaženého politika, byť nezkušeného či nedokonalého, než v politika, který má jen dobrý marketing nebo který se chce zalíbit tím, že je lidový a zdánlivě dokonalý, a přitom je mravně pokřivený a omezený. Nemá totiž smysl volit oligarchy nebo politické nástroje mocných miliardářů; těm nakonec jde většinou jen v prvé řadě o sebe a svůj byznys.

7 3
možnosti
ZD

To co jste napsal se hezky čte, ale hezká čtení nebo líbivé texty zůstávají jen na papíře. Měly by povzbuzovat člověka a činit jej ostražitým před nástrahami světa. Ostražitost ale neznamená rezignaci na realitu. Ve zkratce s vašim přístupem budou naši zemi ovládat produkty aktuálního levičáckého školství a v Parlamentu budou zasedat pánové Bendové. Morálně čistí svou naivitou a nezkušeností. Ale budeme mít radost, že nevolíme oligarchy, kteří třeba zaměstnávají několik desítek tisíc lidí. Jak dlouho bude podobné oligarchy bavit, nechat se svazovat politikou pánů Bendů a naivních osob bez zkušeností a vlastního názoru? Jak dlouho budou chtít v podobné zemi působit? Přinesl pan Benda - beru jej jako příklad - zemi něco, co by uživilo, nebo zaměstnalo alespoň jednoho spoluobčana?

4 0
možnosti
JL

Lipavský je jednak v diplomacii nezkušený a jednak je to vlastně mladý "kluk", který ví houby o životě, většinu života studoval a seděl v parlamentu. Teď dělá ramena, ale je to trpaslík a 'CR jakbysmet. On si ale asi myslí, že dělá tu správnou liberální a havlovskou politiku. Je tam hodně naivity v porovnání s tím, kdo stojí na druhé straně. Díval jsem se na scény z dobývání Čečny Rusy, desetitisíce, statisíce mrtvých, velké utrpení. Pozor tenhle svět nepochopíme, my Češi, vždyť ve velkém množství Češi a Moravani bojovali naposled 1914-18. Zatímco Rusové jsou s pauzami ve válce pořád od Afghánistánu-takže 40 let.

5 0
možnosti
Foto

někdy by měl na toho hlupáka hodit síť aby už příště tolik nemluvil Rv

13 3
možnosti
Foto

No ono stačí, když tu někteří píší.

2 4
možnosti
ZD

Velmi výstižný popis. Není ale sám, náš další ratlík - šedá myš Tchaj-wanská - přispěl svou "globálně významnou návštěvou" podle nedávného článku k propadu prodeje našich Škodovek v Číně. Prodeje , jinak veleúspěšné firmy, se údajně snížily na 30%. Nedělám si iluze, že se v Číně přestala auta prodávat. Mezeru ochotně vyplní další zájemci. Až si někdy říkám, nebyl to nakonec účel cesty?

12 6
možnosti
Foto

Tak Tchajwancova rádoby odvážná a rázná prohlášení Škodovce nejspíš nepřidala, ale její mizérie má docela jinou a úplně prostou příčinu. Nedokáže (nebo z nějakého důvodu nechce) cenově konkurovat čínské konkurenci. Číňané dokáží nabízet na svém trhu srovnatelné vozy se shodnou technikou a dokonce bohatší výbavou, za méně než polovinu škodovácké ceny. V takovém okamžiku už jejich výrobky politickou pomoc nepotřebují.

4 3
možnosti
  • Počet článků 118
  • Celková karma 39,38
  • Průměrná čtenost 2050x
Píšu co si myslím a myslím si co chcu.

Seznam rubrik