Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

Nevím, jestli to přirovnání s autoškolou je vaše, nicméně je velice trefné R^

4 0
možnosti
JJ

Přirovnání s autoškolou není moje. To mne totiž jen tak napadlo, při psaní blogu, takže je to odněkud odjinud.;-D;-D

1 0
možnosti
VB

Víte, i v českém parlamentu jsou nejrůznější existence, které tam melou různé věci. Třeba taká Vyfoukaná hlava, Jandák, Okamůra atd.

Jinak jsem pro omezení práva veta. Na tzv. jednomyslnosti skončilo 1785 Polsko, kdy páni sledovali své zájmy a stát zanikl.

Jinak suverenita k čemu?

Právě ze „suverenity“ českého státu bychom měli mít největší strach. Proto jsem pro členství v Evropské unii. V prvé řadě se cítím Evropanem, potom patriotem naší vesnice, obyvatelem Moravy a až nakonec Česka. V tuzemských podmínkách slovo suverenita nabývá významu ponechání volného pole působnosti pro místní politiky, oligarchy Klausovy a Zemanovy doby, Rusy a Číňany, aby si řídili v Česku věci pěkně po svém, aniž by je někdo omezoval. Třeba Miloš Zeman je odstrašujícím příkladem naprosté suverenity (nezávislosti) na Ústavě, zákonech i slušnosti. Stačí se podívat na jeho aféry.

Větší integrace do Unie zmenší pro domácí politiky prostor projevovat svoji neschopnost a buranství. K čemu vlastně potřebujeme suverenitu státu? Podobná falešná slovíčka mají občanům vypnout mozek a sešikovat je v masu, za kterou budou předstírat myšlení jiní. Klidně ať dálniční síť staví a provozuje Rakousko, Švýcarsko si vezme pod patronát poštu i železnici, Německo průmysl a zaměstnanost, koruna je nahrazena eurem. Bylo by lépe. Klidně ať se připojíme k Rakousku nebo Německu. Žel, určitě by nás nechtěli.

Zdroj: https://vilembarak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=702233

3 21
možnosti
JV

Jandák v Parlamentu už pět let není, vy experte.

7 0
možnosti
ZB

Fiala se choval jako malý žáček, je mi za něho hanba a stydím se za něj! RvRv

15 7
možnosti
JJ

fiala se choval jako politik na špagátkách, kterému jsou zájmy nějaké České republiky úplně volné. Důležité je zviditelnění před ambsádou USA, dobré vztahy ze všemi složkami Evropy, protože tam vidí svou reálnou budoucnost.

9 1
možnosti
PN

P80e74t86r 92N43o63v87á65k

22. 7. 2022 7:17

Výborné zhodnocení a pěkně napsané autorem. Děkuji

12 1
možnosti
JJ
JK

Bylo to opravdu trapné! A smutné.

16 0
možnosti
JJ

Tak... díky za návštěvu.:-)

0 0
možnosti
Foto

J59i58r50k87a 17H64o68n28c67ů

21. 7. 2022 19:02

Je to smutné a stydím se, že si to pan Fiala nechal líbit. Z pana profesora byl najednou malý školáček. Arogantního Belgičana měl poslat do patřičných míst. Západ nás pořád bere jen jako kolonii a vyžaduje poslušnost.

13 0
možnosti
JJ

Já se nestydím. Je to jeho boj a jeho svědomí. Já v tom s ním opravdu nejedu.

3 0
možnosti
AK

Ten Belgičan neví, že nemá šanci, zřejmě neslyšel projev pana Fialy na 25. kongresu ODS, dne 5.9.2014:

„Kdekdo se zaklíná Evropou. Spoléhá na nějaké bruselské recepty. A které to jsou? Znáte nějaký, který opravdu funguje? Já tedy ne. Na všechno má Brusel jednu odpověď. Když se něco nedaří, tak je to proto, že jsme ještě málo evropští. Zajímavé ale je, že co funguje na národní úrovni, v Bruselu nějak selhává. Současně ale stoupá míra iracionality. Tou trpí každý, kdo se před realitou zavře do klimatizované kanceláře a nad obrazovkou počítače spřádá plány, jak vylepšit naše životy. Nefunguje euro, aspoň tedy na jihu? No asi tam mají moc horko. Jsou vysoké ceny energií pro domácnosti a podnikatele? Tak stanovíme povinně procenta obnovitelných zdrojů, zakážeme jadernou energii, několikanásobně zdražíme energie a budeme konkurenceschopnější s ostatním světem, který na takovéto ideologické nesmysly kašle a dělá, co je pro něj výhodné. Připadá vám to logické? Mně tedy ne. Je to proti zdravému rozumu, dokonce mám občas dojem, že politika Evropské unie je už i proti mírně nemocnému rozumu. Chováme se chvílemi jako blázni, ti si také myslí, že jsou úplně normální.“

29 0
možnosti
AK

Nebo že by snad náš zásadový premiér změnil svůj, tak skvěle vyjádřený názor na EU?

O trochu, tak asi o dva pravé úhly...

10 1
možnosti
OD

Milý Juro,

takovej hezkej pán to je, ten náš Petr z Brna, džentlmen k pohledání, Míra Dušín, co neřekl sprosté slovo a krásně běhá, a ty mu dáváš takové kapky.

Já jsem chronicky skeptickej vůči čemukoliv z Brna, ale tenhle pán se tu chová daleko lépe, než jiní vaši rodáci - namátkou - Nejedlý a Mynář na Hradě, ta parta z magistrátu, před tím Sobotka, Hašek, Topolánek, Čuntejner, Paroubek, Palas, Krejčířové....no je jich tu mraky.

Tenhle nekrade, nepořvává a neleze vám do kapsy a do hlav, tak ho považujete za odrodilce?

Já už nevím, jak bychom my Cajzli dokázali svou velkorysost vůči talentovaným "Marcelom z malého mesta", když se vám povede, tak si ho sami aj oběsíte.

Teda, zavděčit se Moravcovi není jen tak, ještě že jsem jen jednoduchej Cajzl.

A nezlobte se na něj, on s těmi cenami opravdu nic neudělá, od té doby, co Zeman a pak Babiš rozprodali tenhle segment státu Germánům, Maďarům, Polákům Rusům, nemá Harry Štatl Potter žádnou hůlku, která by to proklela.

ČEZ je firma, pokud je yčásti nestátně vlastněna, musí se chovat jako obchodní společnost a generovat zisk akcionářům. Jediná cesta ke kontrole firmy vede vyplacením dalších akcionářů a squeeze out zbytku. A to snad chystá. On jede dle pravidel, to trvá, já vím, v Budapešti, Minsku nebo Mockbě se zahýká a je hotovo, ale tak žít přece nechceme, nebo zase jó?

Já si nemyslím, že na "nás dlabe", on má asi největší hoňku života, na prófu z Brna dost dobré. Po dvaceti letech Zemana a Klause a osmi letech Babiše holt nemáme nejlepší renomé

Neměli jste volit voly, teď zaplatíte tu drůžbu pana Zemana, Klause, Kellnera, Nejedlého ze svého.

7 15
možnosti
Foto

J41i31r37k79a 41H95o82n91c92ů

21. 7. 2022 19:05

A co konkrétně z toho segmentu Babiš prodal? Vy tady normálně lžete.

15 1
možnosti
PP

P14e36t59r 86P24r82o77k17o57p

21. 7. 2022 16:53

Kdo to video videl?

Hlasovani:

Minus - byl jsem na fialu hrdy

Plus - fiala se ukázal jako slaboch

16 6
možnosti
JN

J93a41n 83N41o30v49a29k

21. 7. 2022 20:13

Video jsem neviděl, ale na Fialu bych nevsadil ani bura.

3 0
možnosti
JJ

I já děkuji, Zuzano.:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 118
  • Celková karma 39,38
  • Průměrná čtenost 2050x
Píšu co si myslím a myslím si co chcu.

Seznam rubrik